Erwin van Hardeveld ziet toekomst vol kansen

Nieuwe directie kijkt vooruit

Gisteren 9 juli was Erwin van Hardeveld op de kop af 100 dagen in dienst als directeur van IJmond Werkt!, een mooi moment om hem te vragen naar zijn verwachtingen vooraf, ervaringen in de eerste maanden en zijn toekomstvisie.

Verwachting
“IJmond Werkt! was 1 van de eerste sociale werkvoorzieningen die, ruim voordat de Participatiewet van kracht werd, haar organisatie al volledig P-wetproof had ingericht. Deze aanpak, waar de organisatie zowel verantwoordelijk is voor de begeleiding mensen met een beperking als voor mensen vanuit een werkloosheidssituatie, was een paar jaar geleden nog uniek en de dynamiek die deze organisatie uitstraalt maakt dat ik hoge verwachtingen heb van de mogelijkheden. Het is mooi om te zien dat collega-organisaties zoals in Zaanstad en Purmerend deze aanpak nog steeds kopiëren. Maar met de kennis die in de afgelopen jaren is opgedaan hebben zich weer nieuwe uitdagingen aangediend.

Samenwerking is the key
Mensen die in een werkloosheidssituatie verkeren zijn vaak in beeld bij meerdere instanties. Ik zie als één van de uitdagingen om de komende jaren de samenwerking tussen de verschillende organisaties in de regio die ook dienstverlening aan deze doelgroep verlenen dichter bij elkaar te brengen. Met name het elkaar tijdig informeren van ontwikkelingen kan voor de mensen waar het om gaat positief uitpakken en processen versnellen. Het samen beter optrekken gaat een groot verschil maken.

Visie
Wat we nu in de regio zien is dat er veel werkgelegenheid is maar dat er steeds minder mensen beschikbaar zijn voor deze banen. Ik zie hierin een tweeledige uitdaging; aan de ene kant mensen geschikt maken voor deze banen middels maatwerk opleidingen, aan de andere kant bij werkgevers helder krijgen wat zij exact nodig hebben, rekening houdend met mogelijke beperkingen. Alleen dan kunnen we zowel werkgevers en werkzoekenden helpen aan duurzame oplossingen.

Koffie
Het (nog) beter leren kennen van die werkgever gaat wat mij betreft erg goed onder het genot van een goede kop koffie. Dus werkgevers: Tip me een goede koffietent en laten we dan meteen bespreken welke wensen er leven en waar IJmond Werkt! op in kan en moet spelen.”

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

E-mailadres:

IJmond Werkt!

Stationsplein 48A
1948 LC Beverwijk
Postbus 282
1940 AG Beverwijk
T. 0251 - 27 90 00
info@ijmondwerkt.com

Back to Top