Terugblik met IJmond Werkt! Award winnaar Berry Tiebie van Tiebies Landbouwmechanisatie

‘Wees niet vooringenomen over eventuele beperkingen. Geef het een kans en behandel ze als gewone werknemers, dan heb je de grootste kans van slagen’

Onverwacht verrassend, zo is de aanloop naar, het winnen van en de nasleep van de IJmond Werkt! Award 2017 voor Berry Tiebie van Tiebies landbouwmechanisatie het beste samen te vatten. “We hebben enorm genoten van de nominatie en het winnen van de Award en alles er omheen. Er komt toch het één en ander op je af en dat was heel gaaf om mee te maken.”

De jury nomineerde Tiebies omdat dit relatief kleine familiebedrijf plek biedt aan maar liefst 3 monteurs van IJmond Werkt!. Voorheen zat de garage van IJmond Werkt! naast Tiebies gevestigd. Bij grote klussen staken de monteurs bij Tiebies de handen uit de mouwen. Als er bij de garage een (te) specialistische klus was, stond meteen een monteur van Tiebies klaar om uitleg te geven aan de IJmond Werkt! monteurs. Het feit dat zij, na het sluiten van de garage van IJmond Werkt!, plek bieden binnen Tiebies aan de drie monteurs vindt de jury bewonderenswaardig en ook de aanwezigen van het OV IJmond event IJmond Onderneemt deelden deze bewondering.

Na het tonen van de eerste films, op basis waarvan de aanwezigen hun stem uitbrachten op de drie genomineerden, bleek bij een rondgang in de zaal al dat er veel stemmen naar de Heemskerkse ondernemer waren gegaan. Tata Steel en Mastermate Zwager kregen ook een flink aantal stemmen te verdelen maar leken niet in de buurt te komen van Tiebies. Ook in de tweede ronde haalde Tiebies overtuigend de meerderheid van stemmen binnen waardoor de overwinning een feit was.

“In het begin was ik vrij nuchter en vond ik de nominatie al een hele eer. Maar na het hele traject van filmen enzo werden we een stuk fanatieker en wilden we die prijs binnenhalen ook. We zijn natuurlijk hartstikke blij maar ik vind het vooral voor onze jongens een mooie waardering, het is hun verdienste, door hun inzet werkt de samenwerking voor iedereen. We zijn dan ook lekker uit eten geweest met z’n allen om de Award te vieren.”

Na het winnen van de Award was de aandacht overweldigend. “Op de avond zelf ontvingen we van alle kanten al felicitaties, maar ook dagen en weken erna ontvingen we uit alle hoeken felicitaties. De wethouder stond een dag later op de stoep met een bos bloemen, erg leuk allemaal.”

Een tip voor ondernemers die na het zien van de films van de IJmond Werkt! Award overwegen om via IJmond Werkt! personeel te werven heeft Berry wel: Heb je werk over dat door deze doelgroep opgepakt kan worden, laat je dan goed voorlichten door de adviseurs van IJmond Werkt!, zij weten waar ze het over hebben. En wees niet vooringenomen over eventuele beperkingen. Geef het een kans en behandel ze als gewone werknemers, dan heb je de grootste kans van slagen.”

Ook kans maken op de IJmond Werkt! Award in de toekomst? Neem contact op met de adviseurs van ons WerkgeversServicePunt en bekijk de mogelijkheden! De adviseurs zijn elke werkdag rechtstreeks te bereiken op telefoonnummer 088-5019191, mailen kan ook: info@wspteam.nl

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

E-mailadres:

IJmond Werkt!

Stationsplein 48A
1948 LC Beverwijk
Postbus 282
1940 AG Beverwijk
T. 0251 - 27 90 00
info@ijmondwerkt.com

Back to Top