Communicatie-
adviseur
32 uur
per week

IJmond Werkt!
SAMEN.WERKEN

Ben jij die coachende strategische communicatieadviseur met verfrissende ideeën? Ben jij behoorlijk eigenwijs en omarm jij de term ‘eigenaarschap’? Werk je graag zelfstandig aan diverse projecten en onderwerpen? Dan zoeken we jou!

IJmond Werkt! voert voor 3 gemeenten de Participatiewet uit. Klinkt dat saai? En ambtelijk? Dat is het zeker niet! Je werkt voor alle inwoners van de 3 gemeenten, voor de politiek, voor onze eigen (SW-) medewerkers en voor de werkgevers in de regio. Kortom, een prachtig publiek dat staat te springen om jouw inbreng!

We zijn op zoek naar een verbindende allround

Communicatieadviseur (32 u p/w)

Dit is niet de bedoeling:

“Kun jij hier nog even een IJmond Werkt! sausje overheen gooien voor het de deur uit kan?”
“Ik heb een flyer nodig en hij moet morgen af zijn, regel jij dat even?”

Wat houdt de functie dan wel in?

  • je adviseert de directie en het Management Team van IJmond Werkt! op het gebied van communicatie en stelt strategische communicatieplannen op;
  • je adviseert collega’s over de communicatiekoers en bekijkt per project welke strategie en welke middelen daarbij horen;
  • je bedenkt campagnes waarmee je IJmond Werkt! goed op de kaart zet;
  • je communiceert over de projecten en het beleid van IJmond Werkt! en ons WerkgeversServicePunt;
  • je werkt hierin samen met directie, management en de (nog te werven) communicatiemedewerker;
  • je staat de pers te woord.

Kom jij ons team versterken?

De communicatieadviseur maakt samen met de (nog te werven) communicatiemedewerker, beleidsmedewerker en Project Management Officer deel uit van de staf van de directie.

Verder ben je:

  • een aanpakker en een bevlogen professional, die gemakkelijk schakelt tussen een adviesgesprek, het formuleren van een kernboodschap en het schrijven van een persbericht;
  • een goede tekstschrijver en een dijk van een eindredacteur;
  • ambitieus en vind je het leuk om je te blijven ontwikkelen;
  • afgestudeerd richting communicatie (hbo/wo) en heb je minimaal 2 jaar werkervaring als communicatieadviseur.

Wat bieden wij?

Het gaat om een dienstverband voor de duur van een jaar met de intentie dat om te zetten in een vaste arbeidsovereenkomst. Wij bieden een goede en open werksfeer en een salaris op het niveau van schaal 10* salaristabel cao Samenwerkende Gemeentelijke Organisaties (max. € 4.671,– bruto bij 36 uur + 17,05% Individueel Keuzebudget). IJmond Werkt! beschikt over goede secundaire arbeidsvoorwaarden als een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer, zakelijke telefoon en een laptop. (Deels) thuiswerken is mogelijk. Verdere ontwikkeling via inhoudelijke trainingen en eventueel vervolgopleidingen behoort tot de mogelijkheden.

*bedoeling is dat de functie in 2023 opnieuw wordt gewaardeerd; dan kan een hogere inschaling uit de bus komen.

Wil je meer informatie?

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang in de procedure.
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Merel de Vries via telnr. 06-51494304

Ben je geïnteresseerd?

Mail dan uiterlijk 5 december a.s. jouw motivatie en cv naar het hoofd P&O, dickslofstra@ijmondwerkt.com

Betekenisvol in de IJmond! Wie is IJmond Werkt!?

Wij werken aan een wereld waarin ieder vanuit eigen kracht meedoet. IJmond Werkt! is er voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken als het gaat om het vinden en houden van werk. Het doel is mensen zoveel mogelijk zelfredzaam te maken door ze actief mee te laten doen aan de maatschappij door werk.

Mensen met verschillende achtergronden worden door de drie samenwerkende IJmondgemeenten (Beverwijk, Heemskerk en Velsen) doorverwezen naar IJmond Werkt!. Denk aan mensen met een arbeidsbeperking, mensen die al langere tijd niet deelnemen aan het arbeidsproces, statushouders, schoolverlaters, enzovoort. Ook bieden wij werk en ontwikkelingsmogelijkheden aan mensen met een indicatie voor de sociale werkvoorziening of beschut werk.

Onze overtuiging is dat ieder mens van waarde is en met zijn of haar talenten een passende plek verdient om een bijdrage te kunnen leveren. Samen doen we er alles aan om mensen die plek te laten vinden, vanuit eigen motivatie, kracht en mogelijkheden. Wij werken op basis van oprechte aandacht, samenwerking, ondernemerschap, positiviteit en vertrouwen. Wij zijn IJmond Werkt!

IN JE EENTJE BEN JE MISSCHIEN SNELLER, MAAR SAMEN KOMEN WE VERDER!