Het WerkgeversServicePunt (WSP) ondersteunt werkgevers invulling te geven aan de Participatiewet

Om werkgevers te ondersteunen bij de Particpatiewet heeft IJmond Werkt! in samenwerking met UWV het WerkgeversServicePunt Zuid-Kennemerland & IJmond (WSP) opgericht. Het WSP heeft 2 locaties, 1 in Haarlem en 1 in Beverwijk.

Sinds juli 2017 beschikt het WSP over een eigen website: www.wspteam.nl

Het WSP is één loket waar werkgevers met al hun vragen over de arbeidsmarkt terecht kunnen. Het WSP is een bundeling van kennis, databases en krachten en daar plukt de werkgever de vruchten van! Met name werkgevers die moeten voldoen aan de banenafspraak uit het Sociaal Akkoord, maar ook middelgrote of kleine werkgevers die geïnteresseerd zijn in het invullen van garantiebanen, Social return of andere regelingen kunnen bij het WSP terecht. Alle werkzoekenden in de IJmond die zijn opgenomen in het Doelgroepregister zijn bij het WSP in beeld.

Een team van adviseurs  elk met hun eigen branche- en sectorkennis, is samengesteld om de werkgever optimaal te bedienen. Zij zijn het aanspreekpunt voor werkgevers om bijvoorbeeld vacatures te vervullen en te adviseren over de diverse subsidieregelingen. Jobcoaches staan na een eventuele plaatsing zowel de werknemer als de werkgever bij met raad en daad. Gezamenlijk vormen de adviseurs en jobcoaches hét kennis- en bemiddelingscentrum voor de IJmondse arbeidsmarkt.

Een voorbeeld waar het WSP in kan adviseren is jobcarving. Onderzoek leert dat medewerkers veel van hun tijd aan taken besteden die niet tot hun echte werk behoren. Door deze taken uit te laten voeren door een kandidaat van het WSP haalt een werkgever meer rendement uit medewerkers.

De Haarlemse vestiging van het WSP vindt u in het pand van UWV in Haarlem, Zijlsingel 1 te Haarlem.
De Beverwijkse vestiging van het WSP vindt u in het pand van IJmond Werkt! aan het Stationsplein 48a te Beverwijk.

De adviseurs zijn elke werkdag rechtstreeks te bereiken op telefoonnummer 088-5019191
Mailen kan ook: info@wspteam.nl

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

E-mailadres:

IJmond Werkt!

Stationsplein 48A
1948 LC Beverwijk
Postbus 282
1940 AG Beverwijk
T. 0251 - 27 90 00
info@ijmondwerkt.com

Back to Top