Het succes van IJmond Werkt! hangt grotendeels af van de welwillendheid van de werkgevers in de IJmondregio. Werkgevers die hun nek uitsteken en zich hard maken voor de mensen die via IJmond Werkt! werk zoeken zijn onmisbaar. IJmond Werkt! begeleidt mensen met diverse achtergronden naar werk, zowel mensen met een beperking als mensen die vanuit een werkloosheidssituatie werk zoeken. Hieronder enkele sprekende voorbeelden van werkgevers die deze doelgroepen kansen bieden.


‘Zet niet meteen een stempel op mensen, geef vertrouwen, dan zie je vanzelf waar mensen goed in zijn’

Richard vanuit IJmond Werkt! gedetacheerd bij Microtechniek

Microtechniek in Velsen-Noord is een groeiende machinefabriek en serviceorganisatie die zich richt op de fabricage van machines en machineonderdelen. Tevens zijn ze gespecialiseerd in revisie, reparatie, onderhoud en beheer van werktuigbouwkundige installaties. Daarnaast zijn zij toeleverancier voor de lucht- en ruimtevaartindustrie (Microtechniek Special Products).

Sinds kort is Richard Kramer via IJmond Werkt! gedetacheerd bij Microtechniek Special Products. Richard is autistisch en heeft jarenlang intern bij de houtafdeling van IJmond Werkt! gewerkt. Na een periode van detachering kwam hij door faillissement van zijn werkgever thuis te zitten. Nu werkt hij 36 uur per week bij Microtechniek waar hij de meer repeterende werkzaamheden op zich neemt, zoals het afbramen van grote metalen panelen. Daarnaast is Richard verantwoordelijk voor het netjes en opgeruimd houden van de werkplaats. Door de inzet van Richard kunnen zijn technische collega’s zich meer richten op hun specialistische werkzaamheden waardoor het mes aan twee kanten snijdt en beide partijen zeer content zijn.

Irene Groot en Judith Blansjaar verzorgen de personeelszaken van Microtechniek. Zij kenden Hans Peters van het WerkgeversServicepunt IJmond al langer en wilden ondanks dat een eerdere detachering minder succesvol was verlopen, toch weer iemand via IJmond Werkt! voor deze functie. Hans verzorgde een kennismaking tussen Richard en Microtechniek. Het klikte meteen en hoewel de plaatsing pas zeer recent is, zijn alle partijen zeer enthousiast en heeft Microtechniek zelfs al een tweede vacature ter invulling bij IJmond Werkt! aangeboden.

Irene: “Wat volgens ons van het grootste belang is, is dat je niet meteen een stempel zet op mensen met een beperking. Kijk naar wat ze wél kunnen. Goede begeleiding is wel een must. Ron is zijn direct leidinggevende, een rustige man die de tijd neemt voor Richard en hem doorgrondt. Mede door zijn inzet en begeleiding is dit een zeer geschikte plek voor Richard, we zien ‘m duidelijk groeien en opbloeien en dat is erg fijn om te zien. Daarnaast is veiligheid natuurlijk een belangrijke pijler bij ons. Er wordt met grote machines gewerkt, de medewerker moet zich wel bewust zijn van de omgeving waarin hij werkt.”

Een tip voor werkgevers die nog geen personeel werft via IJmond Werkt! heeft Judith wel: “Sta open voor ze. Richard is echt bekwaam in wat hij doet, wij geven hem daarin het vertrouwen en dat betaalt zich uit. Maar blijf wel realistisch en wees alert dat je je medewerker niet overvraagt.”

Wilt u ook een gemotiveerde werknemer via IJmond Werkt!? Neem voor meer informatie over de wijze waarop u uw vacatures in kunt vullen contact op via 088–5019191.

WerkgeverServicePunt IJmond

Stationsplein 48a Beverwijk

info@wspteam.nl

www.wspteam.nl

Fotobijschrift: Irene (l), Richard en Judith (r) voor het gereedschapsbord dat Richard onlangs zelf fabriceerde

—————————————————————————————————————–

Terugblik met IJmond Werkt! Award winnaar Berry Tiebie van Tiebies Landbouwmechanisatie

‘Wees niet vooringenomen over eventuele beperkingen. Geef het een kans en behandel ze als gewone werknemers, dan heb je de grootste kans van slagen’

Onverwacht verrassend, zo is de aanloop naar, het winnen van en de nasleep van de IJmond Werkt! Award 2017 voor Berry Tiebie van Tiebies landbouwmechanisatie het beste samen te vatten. “We hebben enorm genoten van de nominatie en het winnen van de Award en alles er omheen. Er komt toch het één en ander op je af en dat was heel gaaf om mee te maken.”

De jury nomineerde Tiebies omdat dit relatief kleine familiebedrijf plek biedt aan maar liefst 3 monteurs van IJmond Werkt!. Voorheen zat de garage van IJmond Werkt! naast Tiebies gevestigd. Bij grote klussen staken de monteurs bij Tiebies de handen uit de mouwen. Als er bij de garage een (te) specialistische klus was, stond meteen een monteur van Tiebies klaar om uitleg te geven aan de IJmond Werkt! monteurs. Het feit dat zij, na het sluiten van de garage van IJmond Werkt!, plek bieden binnen Tiebies aan de drie monteurs vindt de jury bewonderenswaardig en ook de aanwezigen van het OV IJmond event IJmond Onderneemt deelden deze bewondering.

Na het tonen van de eerste films, op basis waarvan de aanwezigen hun stem uitbrachten op de drie genomineerden, bleek bij een rondgang in de zaal al dat er veel stemmen naar de Heemskerkse ondernemer waren gegaan. Tata Steel en Mastermate Zwager kregen ook een flink aantal stemmen te verdelen maar leken niet in de buurt te komen van Tiebies. Ook in de tweede ronde haalde Tiebies overtuigend de meerderheid van stemmen binnen waardoor de overwinning een feit was.

“In het begin was ik vrij nuchter en vond ik de nominatie al een hele eer. Maar na het hele traject van filmen enzo werden we een stuk fanatieker en wilden we die prijs binnenhalen ook. We zijn natuurlijk hartstikke blij maar ik vind het vooral voor onze jongens een mooie waardering, het is hun verdienste, door hun inzet werkt de samenwerking voor iedereen. We zijn dan ook lekker uit eten geweest met z’n allen om de Award te vieren.”

Na het winnen van de Award was de aandacht overweldigend. “Op de avond zelf ontvingen we van alle kanten al felicitaties, maar ook dagen en weken erna ontvingen we uit alle hoeken felicitaties. De wethouder stond een dag later op de stoep met een bos bloemen, erg leuk allemaal.”

Een tip voor ondernemers die na het zien van de films van de IJmond Werkt! Award overwegen om via IJmond Werkt! personeel te werven heeft Berry wel:  Heb je werk over dat door deze doelgroep opgepakt kan worden, laat je dan goed voorlichten door de adviseurs van IJmond Werkt!, zij weten waar ze het over hebben. En wees niet vooringenomen over eventuele beperkingen. Geef het een kans en behandel ze als gewone werknemers, dan heb je de grootste kans van slagen.”

Ook kans maken op de IJmond Werkt! Award in de toekomst? Neem contact op met de adviseurs van ons WerkgeversServicePunt en bekijk de mogelijkheden! De adviseurs zijn elke werkdag rechtstreeks te bereiken op telefoonnummer 088-5019191, mailen kan ook: info@wspteam.nl


‘We zijn geen weldoeners maar ondernemen wel met ons hart’

GraphicSign in Velserbroek schakelt IJmond Werkt! in voor personeel

GraphicSign in Velserbroek is specialist op het gebied van graveren, beletteren, frezen, lasermarkeren en snijden in alle denkbare materialen. Maar wie verder kijkt ziet nog een heel ander specialisme: op het gebied van sociaal ondernemerschap. Bij GraphicSign werken in totaal 15 medewerkers, waarvan 4 met een beperking en zogenaamde afstand tot de arbeidsmarkt.

In het verleden besteedde GraphicSign al werk uit aan sociale werkvoorzieningen en er waren al eerder mensen gedetacheerd bij GraphicSign. Maar sinds een jaar of vier bieden de Velserbroekse ondernemers Just Ritskes en Erik Swier vaste werkplekken en op deze manier worden deze medewerkers ook helemaal onderdeel van het team. En dat betaalt zich uit.

Positieve vibe
Just: “Van belang is dat je ‘reguliere’ werknemers er open voor staan, we vragen van hen best wat qua begeleiding, helemaal aan het begin. Maar uiteindelijk pakt het ook voor hen positief uit: Deze 4 collega’s komen elke dag met een grote glimlach naar hun werk, omdat ze, zoals ze zelf zeggen, hier gewoon zichzelf kunnen zijn. Ze nemen de ‘makkelijke’ klusjes uit handen én zorgen voor orde en netheid. Geloof me, een medewerker met autistische trekjes verantwoordelijk maken voor de orde en netheid in het magazijn is een gouden tip die ik iedereen bij deze geef. Als door jouw begeleiding iemand lekkerder in z’n vel zit dan daarvoor, is dat aan jou te danken. Dat brengt een soort positieve vibe op de werkvloer die uniek is. Maar waardoor het bij ons echt werkt is denk ik simpel: Iedereen werkt naar zijn kracht en iedereen is gelijk. Niemand wordt anders behandeld. Ook als er zaken misgaan, of je nou wel of geen beperking hebt, dan krijg je te horen dat het niet goed is. Hetzelfde geldt voor complimenten, die krijgt iedereen die z’n werk goed doet.”

Ondernemen met je hart
Wat GraphicSign echt bijzonder maakt? Het feit dat GraphicSign dit niet bijzonder vindt. Just:
“Ik denk dat veel ondernemers in hun bedrijf wel werk hebben dat nu door krachten wordt gedaan die daar in principe te duur voor zijn. Bij ons op de werkvloer is er veel repeterend productiewerk, maar ook werkzaamheden in de postkamer en in het magazijn zijn perfect. We vergeten niet onze winst, we zijn geen weldoeners, maar ondernemen wel met ons hart. Maar, we hebben ook wel eens iemand gehad die niet bleek te passen en dan zijn we ook eerlijk. Het moet uiteindelijk wel een win-winsituatie zijn.”

Compensatie & coaching
“Het is een win-win doordat de beperking gecompenseerd wordt met loonkostensubsidie en bij ziekte lopen wij geen risico. De coaching en begeleiding die IJmond Werkt! geeft is ook essentieel voor het succes. Zij bieden goede strakke begeleiding met korte communicatielijnen. We hadden laatst een case waarin het moeilijk bleek één van de jongens te behouden. Diana Hermans (adviseur van Het WerkgeversServicePunt IJmond, onderdeel van IJmond Werkt!) heeft toen echt de hete kolen voor ons uit het vuur gehaald en ervoor gezorgd dat de boel toch in orde kwam. Dat is gewoon top, want daar heb je als ondernemer geen tijd voor en bovendien geen verstand van. Het is fijn te weten dat zij achter je staan en de meeste rompslomp uit handen nemen.”

Ook interesse in personeel via IJmond Werkt!? Neem contact op met het WerkgeversServicePunt IJmond via 0251-279045 of via info@wspijmond.nl. Onze adviseurs zitten voor je klaar!


LASHUIS HAPROTECH VELSEN-NOORD

IJmond Werkt! en Haprotech zijn sinds maandag 16-1 een unieke samenwerking gestart. Werkzoekenden vanuit een bijstandssituatie en statushouders met een vluchtelingenachtergrond krijgen de kans om opgeleid te worden tot lasser. Het traject bestaat uit drie fases; de lasopleiding, een proefplaatsing van maximaal 2 maanden (dit alles nog met behoud van uitkering) en aansluitend een contract bij HTU, het uitzendbureau van Haprotech.

Het betreft een pilot waardoor 3 x 5 personen deze opleiding de komende tijd kunnen volgen. De eerste vijf kandidaten staan al te trappelen om aan de slag te gaan. Een eerdere proef van deze opzet met een groep Syrische vluchtelingen bleek een groot succes waardoor is besloten om dit concept aan meer mensen aan te bieden.

Kan iedereen zomaar instromen?
Nee, er wordt een zware selectie gehouden. Enige laservaring of ervaring in de metaal is één van de eisen waar kandidaten aan moeten voldoen en geïnteresseerden worden getest, ze moeten lasproeven maken en er zullen twee selectiegesprekken plaatsvinden. Vanwege de baangarantie die aan het traject vastzit, wordt er het één en ander van geïnteresseerden gevraagd waaronder motivatie en volledige inzet.

Maandag 16-1 jongstleden tekenden Joost van Loon, interim directeur van IJmond Werkt! en Raymond Brand, Manager Opleidingen en Consultancy bij Haprotech Lasopleidingen, de overeenkomst die de samenwerking officieel maakt.

Fotobijschrift: Joost van Loon (rechts) en Raymond Brand (2e van links) tekenen de overeenkomst onder toeziend oog van adviseurs werkgeversdiensten van IJmond Werkt! Pieter Schoonderbeek (links) en Hans Peters (2e van rechts).


OLYMPIA UITZENDBUREAU HAARLEM

‘Ik kan volledig vertrouwen op de expertise van Marjan’

Sander Ooijkaas is intercedent bij Olympia Uitzendbureau en heeft voor het invullen van vacatures regelmatig contact met Marjan Franse van het WerkgeversServicepunt (WSP) IJmond. De samenwerking tussen het WSP en Olympia Uitzendbureau bestaat nu zo’n twee jaar. Met name voor productiewerk in distributiecentra van grote winkelketens zoekt Sander met grote regelmaat personeel en schakelt daarvoor Marjan in. ‘De samenwerking met het WSP is heel prettig. In het begin was het even puzzelen om het gewenste profiel helemaalscherp te hebben maar inmiddels hebben we daar onze weg in gevonden en dat werkt als een trein: als de klant een personeelsvraag neerlegt dat past bij het WSP bel ik Marjan en dan regelt zij ± 8 personen die aan het profiel voldoen, die vervolgens bij mij op ‘speeddate’ komen. Ik kan dan inschatten wat voor vlees ik in de kuip heb. Ik denk dat gemiddeld gezien 6 van de 8 geleverde kandidaten volledig aan het profiel voldoen. Daardoor kan ik volledig vertrouwen op de expertise van Marjan.’, aldus Sander.

Marjan: ‘We zijn er om mensen zo snel mogelijk uit de uitkering te helpen. De kandidaten die wij leveren aan werkgevers zijn mensen met een WWB, Wajong, WIA of WW-uitkering. Olympia staat open voor deze kandidaten. Of ze nu 60 of 25 jaar zijn, ze nemen ze aan. En ze zijn heel trouw. Gemotiveerde medewerkers zijn moeilijk te vinden. Je moet iemand eerst ontmoeten. Je kijkt wie er goed past bij een bepaalde vacature. Dat zie je niet altijd aan iemands cv. Ik ken Sander nu een aantal jaar en die band is belangrijk. Als ik met een kandidaat een goed gesprek heb gehad en hem aanbeveel bij Sander vertrouwt hij op mijn oordeel. Dat is heel essentieel. Zonder dat vertrouwen kan ik de kandidaat niet dat steuntje in de rug geven.’

Sander: ‘Wij willen mensen die écht willen werken. Dat geldt nou eenmaal niet voor iedereen. Vooral voor deze functie als productiemedewerker, we zoeken dan aanpakkers met een gezonde dosis arbeidsethos. Het is fijn dat Marjan deze mensen er voor ons uitpikt. De samenwerking met Marjan is een hele stabiele en zie ik in de toekomst zeker standhouden.’


BUDGETBROODJES BEVERWIJK

‘Door samen te werken met IJmond Werkt! kan ik nu iemand de kans geven die ik zelf niet kreeg’

Onderneemster met lef Marjan Steenbergen opende begin dit jaar Budgetbroodjes in Beverwijk

Marjan Steenbergen weet zelf maar al te goed hoe het is: Tegen je zin en buiten je schuld om werkloos zijn en afhankelijk zijn van een uitkering. Je suf solliciteren maar door je leeftijd (ze is net 50 geworden!) met allerlei smoesjes de deur gewezen worden. Met een rugzak vol ervaring, zowel in de horeca, MKB en als administratief medewerker, trok ze de stoute schoenen aan. Haar uitkering liep bijna af en ze zag geen andere keuze dan voor zichzelf te beginnen.

Met lef en vooral heel veel zin om weer aan de slag te gaan opende ze in februari van dit jaar haar eigen franchise-onderneming Budgetbroodjes. Te vinden aan de Rietlanden 5 in Beverwijk. Een allround broodjescatering formule waar met name het bedrijfsleven gretig broodjes afneemt. Zodra ze startte werd ze benaderd door Raymond, die al ervaring had met Budgetbroodjes en samen met Raymond runde ze de eerste tijd de tent.

IJmond Werkt!
Al snel werd het drukker en was er plek voor nieuw personeel. Juist omdat ze zelf uit een uitkeringssituatie kwam wilde ze nu iemand wél de kans geven die ze zelf niet kreeg. Ze benaderde het UWV, die haar naar IJmond Werkt! verwees. “Het uitzetten van een vacature bij IJmond Werkt! werkt heel prettig. Ten eerste krijg je niet te maken met honderden sollicitanten die solliciteren omdat ze dat nu eenmaal moeten vanuit de sollicitatieplicht. Ten tweede doet IJmond Werkt! de eerste selectie en heb je dus meteen de zekerheid van geschikte, gemotiveerde sollicitanten.” Uit vijf kandidaten koos Marjan Rosanna, een alleenstaande moeder van begin 30 jaar zonder ervaring, maar mét zin om hard te werken. “Ervaring is voor mij minder belangrijk. Als iemand bereid is om de, liefst twee rechter, handen uit te mouwen te steken dan ben je hier op je plek. De rest leer ik je wel.”

Nummer 2
Rosanna beviel uitstekend en kreeg na een proefperiode een contract bij Budgetbroodjes. In de tussentijd groeide Budgetbroodjes door en was er weer een vacature. “Weer heb ik contact opgenomen met mijn adviseur bij IJmond Werkt!, Margreet Hollema, en deze keer kwam Samantha als beste uit de bus. Wederom een alleenstaande moeder van achter in de twintig die bleek te beschikken over nóg minder ervaring dan Rosanna maar met net zoveel zin om aan de slag te gaan. “Met deze meiden en twee chauffeurs hebben we een heel leuk team en werken we elke dag met heel veel plezier.”, aldus de goedlachse Marjan.

Toekomst
Budgetbroodjes in Beverwijk is groeiende en dat is ook de wens van Marjan: groeiend heen! En als ze weer personeel nodig heeft? “Dan pak ik zonder twijfel de telefoon om IJmond Werkt! te bellen!”. Budgetbroodjes biedt de zakelijke en particuliere markt in geheel Beverwijk en omgeving veel extra’s. Marjan verzorgt met een groot assortiment belegde broodjes, graag een persoonlijke lunch, vergadering, overwerk, bijeenkomsten, bedrijfskantine bevoorrading, bedrijfsuitjes en dergelijke. Budgetbroodjes Beverwijk is elke werkdag geopend van 7.00 uur tot 16.00 uur, daarbuiten en in het weekend is in overleg van alles mogelijk. Via facebook kun je eenvoudig de aanbiedingen en nieuwtjes in de gaten houden. Ook eens proberen? Ga naar www.budgetbroodjes.nl of bestel via www.thuisbezorgd.nl. Langskomen op de Rietlanden 5 kan natuurlijk ook!


OPTIMA CYCLES BEVERWIJK

‘Personeel werven via IJmond Werkt! geeft ons rust, omdat we weten dat het goed geregeld wordt’
In het bedrijfspand aan De Brugman in Beverwijk wordt dag in dag uit keihard gewerkt om aan de enorme, met de dag toenemende, vraag te voldoen. Optima Cycles B.V. is binnen korte tijd uitgegroeid tot een belangrijke speler op de markt van e-bikes, zowel de toerfiets-variant als de snel aan populariteit winnende e-bakfiets. De fietsenspecialist bestaat al 20 jaar, maar sinds Optima Cycles zich naast ligfietsen heeft toegelegd op de assemblage van kwalitatief hoogwaardige elektrische fietsen (Urban Arrow en DutchID) groeit zij letterlijk en figuurlijk uit haar voegen.

Optima Cycles bouwt fietsen welke zich onderscheiden door het design en het gebruik van toponderdelen. Alle fietsen worden in Nederland ontwikkeld en gebouwd, met materiaal uit China en Taiwan. General Manager Jon de Haas da Cruz [zie foto] staat sinds februari 2015 aan het roer van Optima Cycles. In die paar maanden nam de vraag naar nieuw personeel enorm toe: werkten in februari nog 8 man bij Optima Cycles, inmiddels is het personeelsbestand uitgegroeid tot 21 personen.

Als ondernemer is personeel werven gewoon niet je core-business, we bouwen fietsen!
In eerste instantie plaatste Jon vacatures op www.werk.nl, maar die manier bleek niet effectief. “We kregen per vacature 50 á 60 brieven binnen, waarvan wellicht twee sollicitanten daadwerkelijk aan het opgestelde profiel voldeden. De tijd die we kwijt waren met het uitsorteren van de sollicitaties en de bijkomende rompslomp: het was letterlijk om gek van te worden. Als ondernemer is dat gewoon niet je core-business, we bouwen fietsen! Voor een afdeling HR zijn we simpelweg (nog) te klein, dus het moest tussen de bedrijven door maar werd een dagtaak.”

Groot was dan ook de opluchting toen IJmond Werkt! contact opnam en uitlegde welke service haar WerkgeversServicepunt kon bieden. “Dit werkt optimaal voor ons: Als we nu een vacature hebben pleeg ik 1 belletje naar onze adviseur, een paar dagen later krijg ik 2 á 3 CV’s voorgelegd van personen die voldoen aan onze wensen en eisen. Wij hoeven nergens meer over na te denken en alles wordt voor ons uitgezocht. Er wordt goed geluisterd naar onze wensen, IJmond Werkt! kan daadwerkelijk uitsorteren op wat wij vragen. We hebben tot nu toe stuk voor stuk toppers binnengekregen.”

Zelfs de in eerste instantie cynische collega moest al snel toegeven: Ik heb zelden iemand zo hard zien werken
Bij Optima Cycles zijn momenteel vier personen via IJmond Werkt! aan het werk, allen met een andere achtergrond: vanuit een WW-uitkering, vanuit een bijstandsuitkering en een anderstalige met een bijstandsuitkering. Die laatste, Ibrahim, heeft na een succesvolle proefplaatsing een contract voor bepaalde tijd getekend. Een mijlpaal voor Ibrahim, een uit Somalië afkomstige jongeman die van aanpakken weet.  “Toen Ibrahim bij ons begon, zat hij middenin de Ramadan, en het was bloedheet. Geen ideale omstandigheden maar dat bleek voor Ibrahim geen issue: Hij begon direct keihard te werken, zelfs de in eerste instantie cynische collega moest al snel toegeven: Ik heb zelden iemand zo hard zien werken. Ibrahim is een rustige jongen die goed luistert, leergierig is en dingen snel oppakt. Er is sprake van een kleine taalbarrière maar die compenseert hij dubbel en dwars met zijn inzet. We zijn ontzettend blij met hem”, aldus Jon. “Sterker nog, als hij zijn taal de komende tijd weet te verbeteren zie ik zeker doorgroeimogelijkheden voor hem binnen Optima Cycles.”
“Kortom, ik ben meer dan tevreden en raad deze manier van personeel werven dan ook iedere werkgever aan. Het lukt IJmond Werkt! tot nu toe perfect om uit het enorme aanbod van werkzoekenden de juiste personen te selecteren. IJmond Werkt! is een vooruitstrevende, pro-actieve  partij en ik zal in de toekomst zeker personeel blijven werven op deze manier, het geeft ons rust, omdat we weten dat het goed geregeld wordt.”


SEA YOU VELSEN-NOORD

Selectieproces IJmond Werkt! bewijst zich bij Sea You in Velsen-Noord
Vraag om extra handjes resulteert in een fulltime werkende onmisbare kracht

Eigenaar Rob Visser van restaurant Sea You aan de Noordpier Velsen-Noord had voor de naderende drukke zomerperiode wat extra handen nodig en deelde deze informatie met een kennis. Die wees hem op de mogelijkheid om (tijdelijk) personeel te werven via IJmond Werkt!.  Dus nam hij contact op met het werkgeversteam en binnen no-time stonden er een aantal kandidaten op de stoep. Eén van deze kandidaten was Mary-Ann Dekens. Een zij bleek al snel meer te zijn dan ‘wat extra handjes’….

Mary-Ann wordt door haar eigen coach vanuit IJmond Werkt! omschreven als ‘een kleurrijke kandidate vol energie.’ En dat is ze zeker. Geboren in de Verenigde Staten maar al sinds haar jeugd in Nederland. Opgevoed met de mentaliteit: een baan moet je zien als een eigen bedrijf; hard werken en niet op de uren kijken maar je werk doen!  In het verleden runde zij een succesvol bedrijf in feestartikelen maar door omstandigheden kwam hier een eind aan. En toen was ze werkeloos. Op papier niet de meest aantrekkelijke kandidate voor de horeca: een 51-jarige dame zonder al te veel horeca ervaring is niet de eerste die je op gesprek uitnodigt voor een baan in een hippe strandtent als Sea You. Maar toen de werkplek als werkstage werd aangeboden via haar werkcoach zei Mary-Ann meteen: ja dat wil ik!

Mary-Ann: “De werkstage was voor mij de ideale springplank om te laten zien wat ik waard ben.” Ze begon in de spoelkeuken. “Hup, niet lullen maar poetsen.” Tot het moment kwam dat er geen cheesecake meer was…. “Oh maar die kan ik wel maken hoor”, riep Mary-Ann. En zo geschiedde, Mary-Ann bakte een cheesecake waar je je vingers bij opat. Visser was om en zo bezorgde Mary-Ann zichzelf een baan in de keuken van Sea You waar ze nu als kok de heerlijkste gerechten bereidt. “Tja, het was de cheesecake”, zegt ze lachend.

Tijdens de drukke periode heeft ook Linda Nolting haar werkstage gelopen bij Sea You. ”Zij is al net zo’n topper maar ik kan helaas niet iedereen een contract aanbieden.”, aldus Visser. “Maar wie een referentie wilt opvragen mag me bellen. Zij verdient net zo goed een vaste werkplek als Mary-Ann.

Visser: “Wat voor mij het belangrijkste is, is dat iemand gemotiveerd is. De rest kun je wel aanleren, maar motivatie is van het grootste belang. Als je daarop de kandidaten van IJmond Werkt! selecteert, dan heb je echt toppers in huis!’ Mary-Ann, die over minimale keukenervaring beschikte, heeft deze baan volledig aan zichzelf te danken, ze heeft laten zien dat leeftijd niets uitmaakt, ze is niet lui, pakt alle klussen aan, ook de minder leuke, ze is leergierig en nooit te beroerd om extra te komen werken. Dat moet je hebben. Ik raad iedere werkgever aan bij IJmond Werkt! aan te kloppen, in het beginstadium zijn de kosten minimaal dus het risico daarmee ook en in mijn geval het rendement maximaal. “

Mary-Ann heeft ook nog wel een tip voor werkzoekenden: “Zit niet stil, ga vrijwilligerswerk doen, blijf actief en leer jezelf nieuwe dingen. Sta open voor alle soorten werk en wie weet ben je binnenkort onmisbaar voor je nieuwe werkgever.”

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

E-mailadres:

IJmond Werkt!

Stationsplein 48A
1948 LC Beverwijk
Postbus 282
1940 AG Beverwijk
T. 0251 - 27 90 00
info@ijmondwerkt.com

Back to Top