IJmond Werkt! begeleidt mensen met diverse achtergronden naar werk. Zowel mensen met een beperking waarvoor een werkgever loonkostensubsidie kan ontvangen als mensen die vanuit een werkloosheidssitiatie weer terug willen keren in het arbeidsproces. Hieronder leest u enkele succesverhalen.


Ronald heeft dankzij topinzet tijdens stage nu een vaste aanstelling!

Sinds december 2016 worden bezoekers aan het Stadhuis van gemeente Beverwijk gastvrij ontvangen door een gastheer of –vrouw. Dit komt voort uit een pilot gastvrijheid, dat onderdeel is van het organisatie brede programma Dienstverlening. Naast een vriendelijk ontvangst en doorverwijzen van zoekende bezoekers, richt de gastheer of –vrouw zich op de toonbaarheid van de publiekshal, ondersteunen zij bezoekers bij algemene vragen en begeleiden zij bezoekers bij de ‘doe-het-zelf-terminal’. Ook vormen zij extra ogen en oren voor de beveiliger.

Ronald vervult al vanaf het begin van de pilot ‘gastvrij’ de werkervaringsplek als gastheer. De baan bleek Ronald op het lijf geschreven en hij ontving de afgelopen maanden bezoekers van het stadhuis met een stralende glimlach.

Na een half jaar kwam zijn stage ten einde en voor beide partijen was meteen duidelijk: dit moet een vervolg krijgen. Ronald voelt zich als een vis in het water in deze functie en er is dan ook besloten om Ronald een vaste aanstelling aan te bieden. Door zijn positieve uitstraling heeft Ronald een goede invloed op andere stagiaires en dat motiveert iedereen om van deze stage een succes te maken!

Ronald: “Ik ben hier helemaal op m’n plek. Ik leer iedere dag nieuwe dingen en mijn nieuwsgierigheid en leergierigheid komen in deze baan goed van pas.” Ronald kan zijn dienstverlenende skills ook inzetten om nieuwe stagiaires vanuit IJmond Werkt! in te werken en het vak eigen te maken en daar ziet hij dan ook een mooie uitdaging.

Wij zijn trots op Ronald dat hij zich het afgelopen half jaar voor de volle 100% heeft ingezet wat heeft geresulteerd in deze schitterende baan! Wij wensen Ronald veel succes!


Marcel Bletterman, werkzaam bij Viva! Zorggroep

“Ik zou tegen mensen die ook een wisseling van werkplek in het vooruitzicht hebben willen zeggen: Geef het een kans. Het is misschien spannend maar een verandering kan ook positief uitpakken.”

Marcel Bletterman (51) werkt als sinds 1995 via Begeleid Werken bij de Viva! Zorggroep. Marcel begon als zorg-assistent bij St. Agnes, waar hij werkzaamheden als bedden opmaken, mensen helpen met eten en brood smeren deed. Na enige tijd stroomde Marcel door naar de keuken omdat hij een koksopleiding had gedaan. De afgelopen jaren verrichtte hij diverse werkzaamheden in de keuken.

Vorig voorjaar kwam de vraag of Marcel de overstap wilde maken van St. Agnes in Heemskerk naar Meerstaete in Heemskerk. Die overstap zag Marcel in eerste instantie niet direct zitten, want eigenlijk had hij het wel goed naar zijn zin en een overstap vond hij maar spannend. Toch ging hij in op het aanbod om vrijblijvend een dagje proef te draaien in de keuken van Meerstaete. Na de 1e dag wist Marcel het al: “Ik wilde meteen niet meer terug naar St. Agnes. Bij Meerstaete werken hele leuke mensen en er hangt een hele leuke sfeer. Ik voelde me meteen op m’n plek. Er is meer reuring bij Meerstaete en meer te doen en dat maakt het heel leuk.” Marcel werkt 36 uur per week in wisselende diensten.

De officiële functietitel van Marcel is keuken-assistent, wat er in de praktijk op neer komt dat hij de rechterhand van de kok is. De leukste werkzaamheden vindt Marcel het maken van verse lasagne, stamppotten en gerechten als macaroni en spaghetti. “Ik leer hier elke dag, dat maakt deze baan extra leuk, ik blijf me op die manier ontwikkelen.” Minder leuke kanten aan zijn werk kan Marcel niet bedenken. “De begeleiding vanuit Viva is heel fijn net als die van jobcoach Rianne vanuit IJmond Werkt!. Ik ben heel blij met mijn overstap naar Meerstaete en zou tegen mensen die ook een wisseling van werkplek in het vooruitzicht hebben willen zeggen: Geef het een kans. Het is misschien spannend maar een verandering kan ook positief uitpakken. Voor mij kan het niet beter, ik ben hier helemaal op mijn plek!”.

Marcel is een vrolijke noot op de afdeling, hij is bijna nooit ziek en gaat elke dag fluitend naar zijn werk. IJmond Werkt! is trots op een medewerker zoals Marcel, die hét voorbeeld is dat een werkplek buiten de beschermde omgeving van IJmond Werkt! een absolute meerwaarde heeft voor mensen.


Richard Burgers, werkzaam bij restaurant De Heren van Egmont

‘In eerste instantie ben ik trots op mezelf maar ik ben IJmond Werkt! ontzettend dankbaar’

Richard kwam bijna drie jaar geleden zonder werk te zitten. Na een periode WW kwam hij in aanmerking voor een bijstandsuitkering en zodoende werd hij doorgestuurd naar IJmond Werkt! voor een re-integratie traject. In eerste instantie stond Richard niet te springen en dacht hij: “Wat moet ik daar? Keihard werken voor een paar rotcenten zeker?” Maar nu bijna twee jaar later kijkt hij dankbaar terug op deze periode bij IJmond Werkt!.

Richard had ervaring in het taxi-vak maar wilde daar liever niet in terugkeren. Omdat hij ook beschikte over de nodige ervaring in de horeca plaatste zijn werkcoach Rita hem voor een leerwerktraject bij het interne horeca-project van IJmond Werkt!. Leerwerktrajecten zijn bedoeld om basisvaardigheden die nodig zijn om weer aan het werk te kunnen op peil te brengen, arbeidsritme op te doen en aan bepaalde leerdoelen te werken.

Tijdens het leerwerktraject bloeide Richard helemaal op en vond hij de liefde en het enthousiasme voor het horeca vak helemaal terug. De toenmalige chef-kok Peter van het horeca-project zag potentie in Richard en gaf hem steeds meer verantwoordelijkheden. Vaak was Richard ’s morgens als eerste binnen en sloot hij ’s middags de deur als laatste. Dit alles met behoud van uitkering. Maar dat deerde Richard niet. “Ik heb echt genoten van deze tijd, we deden veel catering op locatie en caterden bijvoorbeeld schoolfeesten, ontzettend leuk om te doen.”

Richard werkte anderhalf jaar aan zijn leerdoelen en zowel hij als zijn werkcoach Rita vonden het tijd voor een stap richting regulier werk. Een eerste werkstage bij restaurant in Heemskerk verliep niet helemaal naar wens, maar een tweede poging bij restaurant Klein-Zwitserland in Wijk aan Zee bracht meer geluk. Eind 2015 bleek dat de chef-kok van Klein Zwitserland voor zichzelf zou beginnen in Egmond en Richard ging mee naar Restaurant de Heren van Egmont in Egmond Binnen. Daar moest Richard hard aan de bak, een nieuw restaurant betekende hard werken en veel doen. Helaas liep de zaak in het begin nog niet zoals gewenst en was er uiteindelijk slechts voor 1 dag per week werk voor Richard. Gelukkig bood Klein Zwitserland hulp en kon hij terug. Nog steeds met behoud van uitkering. “In deze periode heb ik ontzettend veel geleerd. Waar ik het koken in het begin best wel weer spannend vond stond ik nu voor 30-40 man te koken. En dat met gemak!”

Inmiddels liepen de zaken bij de Heren van Egmont weer beter en was er plek voor een vaste kok. De eigenaar van de Heren van Egmont wist inmiddels dat hij met Richard een harde werker binnenhaalde en zodoende werd Richard benaderd en kreeg hij per 1 september jongstleden een jaarcontract aangeboden voor 38 uur per week. Een prachtig resultaat van het harde werken van Richard, zijn getoonde inzet en de kansen die hij via IJmond Werkt! kreeg.

“In eerste instantie ben ik trots op mezelf, want ik heb zelf laten zien wat ik waard ben, maar ik ben Rita en Margreet (adviseur werkgeversdiensten die de bemiddeling met Klein Zwitserland voor haar rekening nam) ontzettend dankbaar voor hun begeleiding en inspanningen. Zij boden me diverse kansen die ik met beide handen heb aangegrepen. Zowel de ervaring die ik op mocht doen bij het interne horeca project als de werkstages daarna hebben bijgedragen aan het uiteindelijke resultaat dat ik nu volledig zelfstandig aan het werk ben en dus niet langer van een uitkering afhankelijk.”

Werkcoach Rita van der Horst over Richard:
“Richard stond aanvankelijk sceptisch tegenover een traject bij IJmond Werkt!. Hij kwam bij ons binnen na een moeilijke periode achter de rug te hebben. Richard wilde zijn oude beroep van taxichauffeur niet meer uitoefenen en gaf aan dat hij wel interesse had in het horecaproject van IJmond Werkt!. Daar is hij dan ook gestart in een leerwerktraject. Richard was bij de start sceptisch maar werd al heel snel enthousiast over het horecaproject. Hij leerde van de bedrijfsleider al gauw de kneepjes van het horecavak. Zijn vaardigheden en kennis heeft hij verder kunnen uitbouwen bij, wat wij noemen, de externe stageplekken Klein Zwitserland en de Heren van Egmont. Dit alles gebeurt in samenwerking met het Werkgeversservicepunt IJmond, die de externe contacten met de bedrijven verzorgt. Ook voor ons als werkcoach is het heel leuk om te zien hoe iemand opbloeit tijdens het traject naar werk en dan uiteindelijk heel blij, met een arbeidscontract in de hand binnenkomt en roept: “Ik ben van jullie af!” Dat is ons uiteindelijke doel, daar doen wij het voor.”

Wilco Cilon (eigenaar van Heren van Egmont) over Richard:
“Met Richard heb ik misschien geen sterrenchef binnengehaald, maar wel een medewerker met veel power, een enorme inzet en drive. Daar heb ik meer aan dan aan jonge binkies die móeten. Richard wil heel graag werken en dat is het belangrijkste, de rest kan ik ‘m wel leren. Met deze inzet zit hij wat mij betreft voor de komende jaren gebeiteld.”

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief.

E-mailadres:

IJmond Werkt!

Stationsplein 48A
1948 LC Beverwijk
Postbus 282
1940 AG Beverwijk
T. 0251 - 27 90 00
info@ijmondwerkt.com

Back to Top