Skip to main content
Ga naar hoofdinhoud

Veilig e-mailen met ZIVVER

IJmond Werkt! hecht grote waarde aan het zorgvuldig en vertrouwelijk omgaan met (privacy)gevoelige informatie. Regelmatig versturen wij privacygevoelige informatie via e-mail. Omdat verzending via ‘gewone’ e-mail in toenemende mate kwetsbaar is, versturen wij vertrouwelijke informatie alleen nog maar via de beveiligde mailomgeving van ‘ZIVVER’. ZIVVER versleutelt berichten met vertrouwelijke inhoud zoals cliëntgegevens, BSN-nummers of medische informatie. Op deze manier kunnen we garanderen dat vertrouwelijke informatie met de modernste beveiliging wordt verstuurd. En dat niemand anders behalve de ontvanger de inhoud van de e-mail kan lezen.

Hoe opent u een bericht dat via ZIVVER is verstuurd?

Heeft u een e-mail ontvangen van IJmond Werkt! via ZIVVER? Dan opent u dit bericht door op de blauwe link met de tekst “Klik voor bericht” te klikken. U wordt dan automatisch doorgestuurd naar de beveiligde omgeving van ZIVVER. Hier moet u een toegangscode of SMS-code invoeren (zie hieronder). Lees hier hoe u zonder ZIVVER-account een bericht kunt openen.

Heeft u een toegangscode om het bericht te openen?

U heeft een beveiligd bericht ontvangen. Degene die u het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen u het bericht kunt lezen. De afzender heeft daarom een toegangscode aan u doorgegeven, via de post, telefonisch of persoonlijk. Klik op “Klik voor bericht” en vul deze toegangscode in. Nu kunt u het bericht lezen. Heeft u geen toegangscode ontvangen? Neem dan contact op met de afzender.

Heeft u een SMS-code om het bericht te openen?

U heeft een bericht ontvangen dat is beveiligd met een SMS-code. Degene die u het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen u het kunt lezen. Klik op “Klik voor bericht” en daarna op “SMS sturen“. Vul dan de code in die u op uw telefoon ontvangt. Nu kunt u het bericht lezen.

Wilt u reageren op een e-mailbericht dat via ZIVVER is verstuurd?

U leest het bericht dat via ZIVVER is verstuurd op een beveiligde webpagina. Als u op het bericht wilt reageren, dan kan dat op deze pagina. Klik op de knop “Beantwoorden”. U kunt dan in het antwoordveld direct uw reactie typen. Eventueel kunt u ook een bijlage toevoegen met de paperclip-knop. U verzendt de reactie door op de verzendknop te klikken. Wanneer de ontvanger hierop reageert, ontvangt u weer een notificatie per e-mail.

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag over een ontvangen e-mailbericht? Kunt u het ontvangen bericht niet openen? Of heeft u een vraag over ZIVVER bij IJmond Werkt!? Neem dan contact met ons op via e-mail of kijk op de website van ZIVVER.