Skip to main content
Ga naar hoofdinhoud
WhatsApp Image 2022 02 28 At 14.53.07 300x225

Fotobijschrift: Links Erwin van Hardeveld, rechts Sjoerd Hooftman

Doel van de samenwerking is allereerst het concreet creëren van werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar ook om de bestaande infrastructuur van IJmond Werkt! te gebruiken om werkzaamheden voor fysiek kwetsbare huurders in opdracht van de woningcorporatie uit te voeren.

De afgelopen vier jaar hebben woningcorporatie Woonopmaat en IJmond Werkt! met elkaar verkend hoe zij samen kunnen werken. In kleine en grote stappen is vooruitgang geboekt en is de samenwerking tussen beide partijen gegroeid. Dit begon in 2018 met een flitsende start maar dit werd helaas door lockdowns en andere beperkingen vertraagd. De verkenning is in de tussentijd wel door gegaan. Daaruit zijn mooie voorbeelden ontstaan, zoals de persoon die via een stage bij Woonopmaat uitstroomde naar betaald werk, groenvoorzieningen rondom wisselwoningen die zijn aangelegd door de groenafdeling van IJmond Werkt! tot zelfs het bezorgen van een kerstattentie voor leden van de bewonerscommissies van Woonopmaat.

Nu het fysiek weer mogelijk is, tekenden de directeuren van Woonopmaat (Sjoerd Hooftman) en IJmond Werkt! (Erwin van Hardeveld) op 28 februari 2022 een samenwerkingsovereenkomst. Naast het concreet creëren van werkplekken en het uitvoeren van werkzaamheden gaan beide partijen werken aan uitwisseling van informatie over elkaars activiteiten. Door beter bekend te zijn met elkaars organisatie kunnen medewerkers over en weer de samenwerking als “vanzelf” intensiveren. Met recht een samenwerking met maatschappelijke meerwaarde waarvan de hele IJmond gaat profiteren.