Skip to main content
Ga naar hoofdinhoud

Links Peter, rechts Jasmine. In het midden haar echtgenoot.

Ongeveer 5 jaar geleden kwam Jasmine Hachatryan bij IJmond Werkt! in een re-integratietraject terecht. Ze komt uit Armenië en sprak de Nederlandse taal toen nog nauwelijks. Jasmine had wel een droom: een eigen kapsalon openen!

Peter Herkemij, haar werkcoach, was kritisch. Uit de praktijk blijkt dat de meeste kandidaten het na een paar jaar niet halen en met grote schulden achterblijven. Tijdens het traject vond Jasmine een stageplek bij een kapsalon in Velsen Noord.

De eigenaar wilde Jasmine graag een kans geven. De eigenaar was enthousiast over de vakkundigheid en het doorzettingsvermogen van Jasmine en vertelde haar dat ze bij interesse de zaak kon overnemen. Jasmine vertelde dit aan Peter en overtuigde Peter dat ze de zaak wilde overnemen. Ze zag dit als dé kans en zette door! Ook Peter was inmiddels overtuigd. Via een BBZ traject konden Jasmine en haar man de kapsalon overnemen. Jasmine heeft kortgeleden contact met Marjolijn Gras van het Werkgeversservicepunt opgenomen om te bedanken voor de hulp. Jasmine wil nu zelf mensen in dienst nemen of een stoel verhuren in haar kapsalon voor mensen die aan een re-integratietraject deelnemen.

Soms kom je de juiste mensen tegen en kun je je droom verwezenlijken. “Wat een mooi werk hebben wij toch! Trots om te werken bij IJmond Werkt!”, aldus Marjolijn Gras van het WSP.

Kapsalon Arma is te vinden op het Stratingsplantsoen in Velsen Noord. Zij doen er alles aan om klanten elke dag weer fantastisch haar te bezorgen.