Skip to main content
Ga naar hoofdinhoud

Vorige week hebben onze werkleiders Niels Schram en Bas Houtkoop hun HARRIE certificering gehaald. Vanaf nu kunnen zij medewerkers met extra begeleidingsbehoefte nóg beter ondersteunen.

Wat is de Harrie Helpt-training?
De Harrie Helpt-training is een tweedaagse training waarin de deelnemer opgeleid wordt tot de ideale collega van iemand met een arbeidsbeperking- Harrie. Deze training is ontwikkeld voor mensen die als Harrie zullen gaan functioneren of die dit al doen. In onderstaande video kun je zien wat een Harrie is en wat een Harrie doet. In deze training krijgt de deelnemer informatie, theorieën, praktijkvoorbeelden en tools om hen te helpen bij de begeleiding. Daarnaast is er in de training ook veel ruimte om ervaringen, ideeën en oplossingen uit te wisselen. De Harrie Helpt-training is voor iedereen toegankelijk die met de doelgroep aan de slag gaat of al is. Voorkennis is niet noodzakelijk. De training is zo ingericht dat iedereen, ongeacht opleidingsniveau, kan deelnemen. De training is praktisch ingericht en daarom direct in de praktijk toe te passen. CNV Jongeren is eigenaar en ontwikkelaar van de Harrie Helpt-training, de officiële training wordt dan ook alleen door CNV Jongeren aangeboden.

Wie is Harrie?
Harrie is de personificatie van de ideale collega-werknemer die begeleiding op de werkvloer geeft aan werknemers met een extra ondersteuningsbehoefte. Harrie staat voor: Hulpvaardig; Alert; Realistisch; Rustig; Instruerend en Eerlijk. Uit onderzoek van CNV Jongeren en Vilans blijkt dat de kans op succesvol participeren op de werkvloer aanzienlijk wordt verhoogd wanneer de werknemer met een arbeidsbeperking wordt ondersteund door een Harrie. Het Harrie gedachtengoed is doorontwikkeld, en er is een module speciaal gericht op statushouders ontstaan.

Ook interesse in deze opleiding? Kijk voor meer informatie en het aanbod hier: https://www.ikbenharrie.nl/