Skip to main content
Ga naar hoofdinhoud

Dinsdag 22-11 was IJmond Werkt! gastheer voor het consortium Cognitieve Support Technologie. Thema van de bijeenkomst was Groei en Doorstroom. Het consortium bestaat uit diverse afgevaardigden van organisaties zoals TNO, Goldschmeding Foundation, Kennisalliantie Inclusieve Technologie (KIT), Werkzaak Rivierenland, Senzer, en Anchiano die zich hard maken voor een bredere inzet van technologie binnen Ontwikkelbedrijven zoals IJmond Werkt!.

Tijdens de bijeenkomst was aandacht voor de voortgang van diverse pilots, met als doel de pilots waar mogelijk uit te breiden en hierdoor meer impact te creëren voor gebruikers in het hele land.

Uitbreiding Groen Werkt! app
IJmond Werkt! lanceerde in 2021 de Groen Werkt! app. Met behulp van deze app kunnen de groenmedewerkers van IJmond Werkt! met Artificial Intelligence (AI) beter inschatten op welk niveau openbaar groen onderhouden dient te worden, aansluitend bij de wensen van de gemeente. Hoe deze app precies werkt lees je hier. Om deze technologie en de functionaliteit van de app te vergroten wordt deze inclusieve technologie bij meer sociaal Ontwikkelbedrijven als IJmond Werkt! ingezet. En niet alleen voor Groen werkzaamheden, maar ook voor schoonmaak, afval en waterwegen. Doordat IJmond Werkt! de technologie deelt en anderen vraagt om innovatie mee verder te bouwen, profiteren we allemaal.

Andere Support Technologie
Bij het werkbedrijf Senzer in Helmond wordt beamerprojectie al enige jaren toegepast bij het assisteren van medewerkers bij assemblage werkzaamheden. Uitbreiding hiervan bij reguliere bedrijven voor de diverse doelgroepen is de volgende stap om te bekijken hoe inclusieve technologie kan bijdrage aan succesvolle doorstroming van medewerkers. Ook in een pilot bij werkbedrijf Werkzaak Rivierenland in Geldermalsen ligt de focus op doorstroming en zijn de doelstellingen vergelijkbaar als in Helmond. Werkzaak Rivierenland werkt samen met een reguliere onderneming om tot de juiste keuzes te komen voor inzet van technologie in de ondersteuning van werk.

In de opgave om meer mensen mee te laten doen op de arbeidsmarkt is inzet van technologie ook een waardevolle oplossing, die helemaal past binnen de IJmond waar de maakindustrie een belangrijk deel uitmaakt van de economie. Wil je meer weten, hoe dit ook voor jouw bedrijf kan werken, neem gerust contact met ons op. Er kan al meer dan je denkt en met meer mensen dan je verwacht.