Skip to main content
Ga naar hoofdinhoud

Half november waren de klussers van klusteam TEA Helpt! klaar met hun opleiding en ontvingen zij hun gereedschapskist, in aanwezigheid van onder meer wethouder Ron Suanet.

Heemskerkers kunnen al langer bij EcoHeemskerk een gratis energie-bespaarbox ophalen met energiebesparende artikelen, zoals LED-lampen. Maar niet iedereen is zo handig om bijvoorbeeld tochtstrips te monteren, radiatorfolie op te hangen, een kier dicht te kitten of een douchetimer te bevestigen. Daarom hebben de gemeente Heemskerk, EcoHeemskerk, Woonopmaat en IJmond Werkt! de handen ineengeslagen. Het resultaat: een nieuw klusteam, dat gratis energiebesparende materialen aanbrengt in woningen van huurders van Woonopmaat met een laag inkomen.

TEA Helpt!
Het nieuwe klusteam heet TEA Helpt! (TEA staat voor Team Energie Aanpak). Sinds half november is TEA Helpt! aan de slag in woningen van huurders van Woonopmaat, die een laag inkomen hebben. Dit gebeurt na een besparingsadvies door energiecoaches van EcoHeemskerk. Huurders van Woonopmaat kunnen zich voor het advies en de klushulp aanmelden na ontvangst van een brief van Woonopmaat. Daarin staat wanneer hun straat aan de beurt is.

Samenwerking
De oprichting van het klusteam TEA Helpt! volgt op een nieuwe samenwerking tussen de gemeente Heemskerk, de vereniging voor duurzame energie EcoHeemskerk, wooncorporatie Woonopmaat en reïntegratiebedrijf IJmond Werkt! Hiervoor is gekozen na een proef afgelopen zomer op de Luxemburglaan. Daarin gaven energiecoaches van EcoHeemskerk besparingstips aan huurders van Woonopmaat. Als de huurders dat wilden, brachten vrijwilligers van de Algemene Hulpdienst vervolgens energiebesparende materialen aan. Uit de proef bleek dat er behoefte was aan veel meer klussers. Daarop leidde EcoHeemskerk 11 vakmensen van IJmond Werkt! op. En dat het aanbrengen van de energiebesparende producten niets iets is wat je zomaar even doet, bewees de klus die aan Sjoerd Hooftman (directeur-bestuurder van Woonopmaat) en Erwin van Hardeveld (directeur IJmond Werkt!) werd opgedragen (zie foto’s hieronder)

Poelenburg
De klussers van TEA Helpt! zijn half november gestart in de wijk Poelenburg. Daarna volgen huurwoningen van Woonopmaat in andere wijken. Ondertussen gaan EcoHeemskerk en de Algemene Hulpdienst aan de slag bij woningeigenaren en huurders in de vrije sector met een laag inkomen.

Wilt u gratis ondersteuning bij energiebesparing met een energiebespaarbox en energieadvies? Meld u aan bij EcoHeemskerk: www.ecoheemskerk.nl/energiehulp. Heeft u hulp nodig bij het aanmelden? Kom langs op het Serviceplein in het gemeentehuis van Heemskerk of bel het Serviceplein via 14 0251.