Skip to main content
Ga naar hoofdinhoud

Persbericht

Al ruim vier jaar bundelen Heliomare en IJmond Werkt! hun krachten om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden bij passend werk. Op woensdag 25 januari tekenden de bestuurders, Jan Welmers van Heliomare en Erwin van Hardeveld van IJmond werkt!, van beide organisaties een overeenkomst voor een bredere samenwerking. De inhoud van de samenwerking zal in de loop van de tijd uitgroeien tot een hechte samenwerking waarbij schotten van kennis, kunde en ook faciliteiten verdwijnen.

In de afgelopen jaren heeft de samenwerking  zich met gepaste kleine en grotere stappen ontwikkeld.  Voorbeelden daarvan zijn: ‘Bewegen op je werkplek’ of het bundelen van kennis ten behoeve van jongeren die vroegtijdig hun schooltraject beëindigd hebben.

Nieuwe fase  in de samenwerking

Heliomare en IJmond Werkt! deden al veel samen, hetgeen ontstond door wat de organisaties globaal van elkaar kenden. En, zoals het zo vaak gaat, op basis van de persoonlijke wil tot samenwerken van een aantal “collega’s”.

Om de samenwerking te verbreden wordt een bijeenkomst georganiseerd, in grotere groepen om elkaar beter te leren kennen. Doel daarvan is om vanuit die ontmoeting de samenwerking te laten groeien.  In de breedste zin, qua kennis, kunde en faciliteiten.  Het perspectief is dat de samenwerking tussen de organisaties vloeiend en zonder belemmeringen verloopt,  in het belang van cliënten én medewerkers.

tekenen overeenkomst IJmond Werkt! en Heliomare

Fotobijschrift: v.l.n.r.: Norbert Leijtens (IJmond Werkt!), Miamee Looman (Heliomare), Erwin van Hardeveld (IJmond Werkt!), Jan Welmers (Heliomare) en Kurt Schumacher (Heliomare).


Noot voor de redactie: Voor vragen kunt u contact opnemen met Erwin van Hardeveld, algemeen directeur IJmond Werkt!: 06-41520516 of ErwinvanHardeveld@ijmondwerkt.com