Skip to main content
Ga naar hoofdinhoud

Werkleider
Ontwikkelhuis
32-36 uur
per week

IJmond Werkt!
SAMEN.WERKEN

Werkleider Ontwikkelhuis
(32-36 u p/w)

Wil je bijdragen aan een inclusieve werkomgeving? Als Werkleider Ontwikkelhuis van IJmond Werkt! in Heemskerk maak jij dagelijks het verschil voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Je bent in hoofdzaak verantwoordelijk voor het aansturen van onze mensen op de assemblage afdelingen. Jouw leiderschapsstijl sluit aan bij de behoeften van de doelgroep, jij vervult een voorbeeldfunctie. Voor jouw inzet bieden wij een salaris tussen € 3.014 en € 4.244,

Dit ga je doen
Als Werkleider Ontwikkelhuis van IJmond Werkt! ben je werkzaam in een productieomgeving waar we medewerkers begeleiden met een afstand tot de arbeidsmarkt. Je geeft leiding aan een team van 40-70 medewerkers en stuurt direct de voorlieden en meewerkend voorlieden aan en indirect de medewerkers. Samen met de coaches zorg je ervoor dat onze medewerkers zich maximaal ontwikkelen (liefst zo goed dat ze bij een reguliere werkgever aan de slag kunnen gaan) en dat onze processen en eindresultaten van hoge kwaliteit zijn. Je bent verantwoordelijk voor het plannen van het werk. Je hebt contact met opdrachtgevers over nieuwe en bestaande opdrachten en zorgt voor realisatie van de doelstellingen. Daarnaast zit je werkoverleggen voor, pak je het verzuim op en neem je deel in diverse projectgroepen. We verwachten dat je verbeterpunten initieert en veranderingen in gang zet.

Hierbij rapporteer je aan de afdelingsmanager van het Ontwikkelhuis.

Verder bevat jouw takenpakket:

 • Je hanteert stijlen van leidinggeven die aansluiten bij de doelgroep en cultuur van IJmond Werkt!, waarbij het gaat om samenwerken, initiatief nemen en geduldig zijn voor de medewerkers
 • Je coördineert projecten
 • Je bent het aanspreekpunt voor opdrachtgevers van uitbesteed werk
 • Je draagt bij aan de vormgeving van veranderingsprocessen
 • Je draagt bij aan het operationaliseren van het jaarplan

Wat we van jou verwachten
Als Werkleider Ontwikkelhuis kun je echt een bijdrage aan de maatschappij leveren. Naast het begeleiden van onze medewerkers activeer je namelijk ook langdurig werkelozen, statushouders en andere mensen voor wie werk niet vanzelfsprekend is. Je hebt een scherp oog voor kwaliteit en handelt kostenbewust. Met jouw proactieve aanpak en aanpassingsvermogen ben je in staat om de planning van de productie te optimaliseren. Tegelijkertijd begeleid je de ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid van onze doelgroepen. Verder vragen wij het volgende van jou:

 • Mbo+ / hbo werk- en -denkniveau
 • Relevante opleiding(en)
 • 3 tot 5 jaar ervaring met operationeel leidinggeven in een productieomgeving
 • Vaardig in het werken met medewerkers met een arbeidsbeperking
 • Kennis van het primaire werkproces van participatiebedrijven is een pre

Wat we jou bieden
Als Werkleider Ontwikkelhuis krijg je een stimulerende rol binnen onze productieomgeving. Je werkt dagelijks samen met en geeft leiding aan een doelgroep die extra aandacht en begeleiding verdient. Je draagt bij aan de maatschappij door cliënten met een arbeidsbeperking, langdurig werklozen en statushouders te activeren. Verder krijg jij:

 • Salaris in schaal 8, met een range van € 3.014 tot € 4.244
 • Dienstverband van 32-36 uur per week
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Mogelijkheden voor het volgen van opleidingen en werken aan je persoonlijke ontwikkeling

Vragen of interesse? Neem contact op met:
Roland Poot 06 30 71 20 27/ roland.poot@fygi.nl