Skip to main content
Ga naar hoofdinhoud

Young Heroes 
Grote Hout- of Koningsweg 275
1951 GX Velsen-Noord

Kim Stroet – Projectleider
Albert Zantinge – Leer- en werkbegeleider

Sven, 18 jaar

”Biologie heb ik altijd interessant gevonden, dus ik besloot om de opleiding laboratoriumtechniek te doen. Omdat ik eerder echter geen basis heb gehad in natuur- en scheikunde bleek deze opleiding toch niet helemaal geschikt voor mij. Ik kwam toen in De Opmaat-klas van het NOVA terecht omdat ik nog wel leerplichtig was. Daar werd het jongerenproject van IJmond Werkt! genoemd als goede vervolgstap. Ik vond het best een stap om me hier te beginnen, maar het werd steeds leuker. Inmiddels heb ik me ingeschreven voor de 2-jarige BBL-opleiding Maintenaince & Onderhoudstechniek bij Tetrix in Amsterdam. Young Heroes heeft me goed geholpen in de zoektocht naar wat ik leuk vind, anders was ik hier zelf nooit op gekomen!”

1. Onderwijs & arbeid van de toekomst

Het jongerenproject helpt, ondersteunt en begeleidt kwetsbare jongeren op hun ontdekkingsreis naar het vinden van hun eigen stip op de horizon

Sebastiaan, 19 jaar

“Toen ik te horen kreeg dat ik mijn opleiding niet kon vervolgen vanwege een te grote achterstand, werd het project Young Heroes bij IJmond Werkt! aangeraden. Het leek me een leuke manier om verschillende werkzaamheden uit te proberen, dus ik besloot om een dagje mee te lopen. Omdat ik nog niet weet welke richting ik precies op wil, is het fijn dat je hier de begeleiding krijgt en meer leert over bepaalde vakgebieden. Zo ben ik eerder begonnen met de opleiding Technisch Tekenen en later de opleiding ICT. Omdat er echter teveel vrijheid was en niet voldoende begeleiding voor mij, liep ik een dusdanige achterstand op die niet meer in te halen was. Hier krijg ik wél de ondersteuning en kan ik onderzoeken wat een geschikte vervolgopleiding of werkplek voor mij zou kunnen zijn.

Bekijk deze plaat hier in PDF: young heroes

2. Het stagebedrijf

Bram, 19 jaar

“Mijn moeder was vroeger oppasouder en het werken met kinderen leek mij erg leuk. Daarom was ik gestart met de opleiding van Pedagogisch Medewerker. Door mijn autisme bleek het in het tweede jaar echter te lastig om een geschikte stageplek te vinden en stopte ik met de opleiding. Vanuit De Opmaat-klas van het NOVA kwam ik uiteindelijk bij dit project terecht. Het afgelopen jaar heb ik dankzij Young Heroes gewerkt in een dierenwinkel. Ik verschoonde de dierenhokken en hielp met het uitruimen van de vracht en het voorraadbeheer. Nu is het tijd om na te denken over mijn vervolgstappen. Onze begeleider Marthijn en projectleider Kim kijken echt naar de mogelijkheden voor de toekomst en helpen je om werkzaamheden op te pakken die je leuk vindt. Vervolgens kun je ergens gaan proefdraaien, aan een opleiding beginnen of uitstromen naar een werkplek.

Jongeren met "plezier motiveren"

Jongeren met plezier motiveren, die tekst zegt eigenlijk alles. De jongeren klaarstomen voor hun volgende stap en te zorgen dat ze met “plezier” aan hun toekomst kunnen en willen werken. Dit doe ik door de jongeren uitdagingen te geven, waarbij hun eigen inbreng en ideeën centraal staan. Hierdoor ontdekken zij hun eigen talenten, die zij meteen in kunnen zetten. Een plezierige omgeving met veel mogelijkheden om zich te ontplooien (Young Heroes).

3. Samenwerking praktijkdocent groen Molenduin