Skip to main content
Ga naar hoofdinhoud

Lees hier een positieve ervaring van één van onze (voormalig) werkzoekenden!

Stel je bent 63 en je raakt voor de 2e keer binnen korte tijd werkeloos. Dan kan je bij de pakken neer gaan zitten, óf je kunt proberen er het beste van te maken. En de hulp die wordt aangereikt met beide handen aangrijpen. Met een positieve instelling. We spraken met Wim, die verder niet met zijn achternaam genoemd wil worden, waarvoor uiteraard begrip.

Wim volgde enige tijd geleden, nadat hij voor de eerste keer werkeloos raakte, onze training Sterk naar Werk, waarin gewerkt wordt aan sollicitatievaardigheden. “Ik ben erg positief over deze training. Ik heb veel opgestoken maar de belangrijkste boodschap is eigenlijk: je moet het zelf doen. Je eigen motivatie om weer aan het werk te komen staat centraal.”

Wim vond, na heel veel sollicitaties, een tijdelijke baan maar stond na een half jaar toch weer op de stoep bij IJmond Werkt!.
Vaste banen (met alleen een proeftijd) worden nog maar zelden direct aangeboden. Maar ook een tijdelijke baan vergroot je kennis en inzetbaarheid en houd je C.V. up to date.

“Met de medewerkers van IJmond Werkt! kan ik goed overweg en vooral met Carla en Margareth (werkcoaches in het vacaturecentrum) kan ik lezen en schrijven, zij hebben me ontzettend goed geholpen. Om positief te blijven, m’n sollicitatiebrieven te verfijnen en uiteindelijk om m’n huidige baan te vinden. Ik kijk met een goed gevoel terug op de begeleiding van IJmond Werkt! in mijn zoektocht naar werk. Mijn boodschap naar werkzoekenden voor wie een baan nu nog ver weg lijkt: Laat je niet uit het veld slaan, blijf positief en gemotiveerd, zet je in en geloof in jezelf.”