Skip to main content
Ga naar hoofdinhoud

Bas en Henk schieten José Huijbens te hulp

Velsen – De IJmond is nog steeds in rouw door het overlijden van de alom geliefde duizendpoot Gertjan Huijbens. Gertjan is vanaf de oprichting van de maatschappelijke stichting Telstar Thuis in de Wijk actief geweest als programmamanager. Onder andere de lokale afdeling van het mentorenprogramma School’s Cool en Telstar@work, een project van IJmond Werkt! en Telstar, zijn mede door zijn bezieling en inzet succesvol geworden. De bewondering en respect voor zijn partner José die,  naast haar eigen mooie bedrijf Lichtspel Glas in Lood, het werk van haar echtgenoot voort gaat zetten is dan ook enorm.

Bolwerk

Voor zijn overlijden kochten José en Gertjan het voormalige pand van groentezaak Bol in Santpoort aan, met de bedoeling om alle activiteiten van Gertjan en José te combineren. Met behulp van familie en vrienden werd er geklust, geschilderd en verbouwd. Iedereen hielp en helpt. Het Bolwerk, zoals het al snel werd genoemd, is inmiddels méér. Een symbool voor de verbondenheid in Velsen, in zowel barre als mooie tijden Want dat is waar Velsen voor staat, als één man opstaan als er iets moet gebeuren.

Telstar@work

Het vaste project van IJmond Werkt!, onder de naam Telstar@work, helpt onder aanvoering van projectleider Bart ten Napel statushouders, vroegtijdige schoolverlaters of mensen met een maatschappelijke (taal) achterstand aan een werkervaringsplek bij Sportpark Schoonenberg of SHIP. Het Bolwerk kon echter ook nog wel wat hulp gebruiken.  En dan is het vanzelfsprekend dat die helpende handen uit het project komen, zo bedacht ten Napel. De vraag: ‘José kunnen we je helpen?’ mondde uit in twee enthousiaste klussers die graag de handen uit de mouwen steken. Helemaal passend in het ontwikkelplan van Telstar@work en de participatiedoelstelling van de gemeenten.