Skip to main content
Ga naar hoofdinhoud

De komende maanden gaat IJmond Werkt! verdere stappen zetten om in te kunnen spelen op een snel veranderende arbeidsmarkt. De grote economische gevolgen voor medewerkers en bedrijven door de coronacrisis versnelt deze wens om wendbaarder te worden. IJmond Werkt! verwacht een enorme toename in het aantal werkzoekenden de komende jaren en wil hier op tijd op anticiperen.

 

Werving voor interne organisatie

Het derde kwartaal gaat IJmond Werkt! daarom extra mensen werven. Op deze manier staat het bedrijf klaar voor de grote toestroom van nieuwe werkzoekenden en de arbeidsvraag van werkgevers. Medewerkers die door een faillissement nu of in de toekomst hun baan kwijtraken, ontslagrondes die ervoor moeten zorgen dat bedrijven het hoofd boven water kunnen houden, tegenvallende bedrijfsresultaten die nog vele jaren in de boeken te zien zullen zijn. De stroom aan mensen die een uitkering nodig (zullen) hebben naar aanleiding van deze coronaperiode gaat voor een ongekende piek zorgen. Wat de reden uiteindelijk ook is dat iemand zijn baan is verloren, IJmond Werkt! biedt hulp aan alle werkzoekenden.

 

Klaarstaan voor extreme veranderingen

Niet alleen nu vanwege corona wil het bedrijf klaarstaan voor de grote gevolgen voor de arbeidsmarkt, ook in de toekomst wil IJmond Werkt! snel kunnen inspelen op economische veranderingen. Algemeen directeur Erwin van Hardeveld: “Door de huidige coronacrisis is ieder bedrijf gaan nadenken over andere en wellicht betere manieren van ondernemen. Bij IJmond Werkt! willen we voorbereid zijn op extreme veranderingen. We willen nog beter kunnen inspelen op de economische golven en nadenken over andere manieren om mensen naar werk te begeleiden.”

 

Benieuwd naar de openstaande vacatures? Kijk hier.