Skip to main content
Ga naar hoofdinhoud

In 2015 wordt Maria aangemeld bij IJmond Werkt!. Een lieve dame uit Suriname, die haar plekje moest zien te verwerven in Nederland. Op dat moment zit ze niet lekker in haar vel en ze krijgt ondersteuning via vele kanalen. Het SIG, Socius en werkcoach Irma Groen van IJmond Werkt! zijn ingeschakeld en ontfermen zich over haar. Stapje voor stapje wordt er gewerkt aan de diverse uitdagingen om ervoor te zorgen dat Maria op een ander pad terecht komt. Via verschillende trainingen, empowerment en werkervaringsplaatsen krijgt Maria meer zelfvertrouwen en groeit steeds verder in geloof in zichzelf en ontwikkeling.

En dan…na jaren… geeft Maria aan dat haar hart bij de zorg ligt en dat ze daar graag ervaring in wil opdoen. Maria heeft nu een duidelijk doel voor ogen en haar motivatie en doorzettingsvermogen zijn groot op dat moment. Ze is er klaar voor en regelt zelf een theoretische opleiding voor helpende niveau 2, te Amsterdam. Snel kom ik in actie en ga op zoek naar een passende praktijk-ervaringsplaats. Deze wordt gevonden bij een woonzorgboerderij voor demente ouderen, zoals de opleiding vereist. De juiste koppeling is gemaakt! Dit blijkt een geweldige match voor Maria! Bij Woonzorgboerderij Reigershoeve in Heemskerk wordt goede begeleiding geboden, die nodig is in de ondersteuning. Maria blijkt veel moeite te hebben met de taal- en leeronderdelen. Ik zorg voor veelvuldig contact met beide opleidingscoördinatoren theorie en praktijk om de kans van slagen te vergroten. Dit samen met de inzet van Maria zorgt er uiteindelijk voor dat zij haar gewenste opleidingspapieren behaalt! Hoera!! Wat zijn we blij met het behaalde resultaat!

Helaas kan Maria niet blijven bij haar geliefde werkplek, er blijkt geen vacature beschikbaar. Er moet gezocht worden naar een andere werkgever en dat heeft nog behoorlijk wat voeten in de aarde. Maar we geven natuurlijk niet op en gaan samen op zoek. Uiteindelijk komen we uit bij Stichting Zorgbalans en heeft Maria op eigen kracht in gesprek haar nieuwe leven vorm gegeven. Ze wordt aangenomen als helpende niveau 2 bij Zorgbalans te IJmuiden, afdeling dementerende ouderen. Dit is helemaal haar doelgroep en zij voelt zich er als een vis in het water!

Links Maria, rechts Irma

Links Maria, rechts Irma

“Zo mooi en fijn om te zien dat Maria na al die tijd toch helemaal thuis gekomen is op de plek die zó goed bij haar past! Een mens zo te zien stralen na een langdurig pad van ontwikkeling en groei, daar doe ik het voor!”, aldus werkcoach Irma