Skip to main content
Ga naar hoofdinhoud

Hackers plaatsten gisteren (24 september 2021) mogelijk gestolen data van IJmond Werkt! op het darkweb. Op 6 september werd IJmond Werkt! getroffen door zogenaamde gijzelsoftware. Onmiddelijk na het ontdekken van de hack in het computersysteem is Fox-IT (expert op het gebied van computer- en netwerkbeveiliging) ingeschakeld om onderzoek te doen naar de omvang van de hack. Er wordt geïnventariseerd welke gegevens mogelijk gestolen kunnen zijn. Ook heeft IJmond Werkt! melding gemaakt van deze hack bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Er is een onderzoek gestart hoe de hack heeft kunnen plaatsvinden.

Op 7 september is IJmond Werkt! naar buiten getreden met de eerste informatie hierover. Begin komende week zouden medewerkers en (oud)cliënten van IJmond Werkt! persoonlijk verder worden geïnformeerd over de hack. Betrokkenen ontvangen begin volgende week alsnog een informatiebrief met de laatste informatie.

Wat weten we tot nu toe?
De gegevens die de hackers hebben gepubliceerd, worden op dit moment onderzocht. De belangrijkste vraag daarbij is of er persoonlijke gegevens zijn gepubliceerd en zo ja, welke gegevens dat precies zijn. Het kan gaan om naam, adres, woonplaats, burgerservicenummer, bankrekeningnummer en loopbaangegevens. Het is op dit moment nog niet bekend wanneer dit onderzoek is afgerond.

Werkt u of heeft u gewerkt bij IJmond Werkt!? Of bent u een relatie (geweest)?
Dan vragen wij u om extra goed op te letten. Ontvangt u bijvoorbeeld ineens ongewenste post of krijgt u verdachte e-mailberichten / WhatsApp berichten / telefoontjes binnen? Klik nooit zomaar op een link en geef nooit uw pinpas en/of pincode.

Wilt u meer weten?
Kijk dan bij de veel gestelde vragen en antwoorden, die bij nieuwe ontwikkelingen steeds worden geactualiseerd. Mocht u op dit moment een traject bij IJmond Werkt! volgen of in dienst zijn: de hack heeft geen invloed op het uitbetalen van uitkeringen en/of salarissen. Heeft u na het lezen van de veel gestelde vragen en antwoorden toch nog een vraag, dan kunt u contact opnemen via het telefoonnummer 0251-860242. Dit nummer is bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.