Skip to main content
Ga naar hoofdinhoud

HET JONGERENPROJECT HELPT, ONDERSTEUNT EN BEGELEIDT KWETSBARE JONGEREN OP HUN ONTDEKKINGSREIS NAAR HET VINDEN VAN HUN EIGEN STIP OP DE HORIZON.

Bekijk onderstaande film met verhalen van een paar deelnemers zelf!

De jongeren starten bij onze praktijklocatie en gaan aan de slag met het ontwikkelen van algemene sociale- en werknemersvaardigheden en met de zoektocht naar hun talent(en). Dit doen wij door verschillende soorten werkzaamheden aan te bieden, onder begeleiding van een meewerkend voorman die tussen de jongeren staat. Wij investeren in het opbouwen van een vertrouwensband, het bieden van een veilige omgeving en geven de jongeren de tijd en ruimte voor hun eigen ontdekkingstocht. Wij herkennen ons zeer in het familiegevoel zoals dat vorig jaar in de documentaire ‘ De Wasstraat’ te zien was. Kleine successen worden met regelmaat gevierd en ook voor sport en ontspanning wordt tijd vrij gemaakt. De jongeren worden gemotiveerd en gestimuleerd om eigen inbreng te leveren. Naar ideeën wordt altijd geluisterd en met elkaar wordt gekeken naar de eventuele realisatie hiervan. Er wordt oprecht naar de jongeren geluisterd.