Skip to main content
Ga naar hoofdinhoud

Links coördinator vluchtelingenwerk Velsen Astrid Verschuren, rechts Tony Langeveld van Telstar@Work

Vanuit Telstar@Work hebben werkleider Tony Langeveld en enkele kandidaten in samenwerking met de gemeente Velsen en Vluchtelingenwerk geholpen met het verhuizen van spullen naar en inrichten van de woonunits voor gevluchte Oekraïners.

De woonunits zijn gecreëerd in het oude ING pand aan het Plein 1945 in IJmuiden. Begin juni kon de verhuizing naar de units plaatsvinden. De werkzaamheden bestonden onder andere uit meubels en kleding ophalen bij diverse locaties in de regio, meubels in elkaar zetten, verhuizen, inrichten etcetera.

Telstar@Work is onderdeel van IJmond Werkt!. In de inspirerende omgeving van betaald voetbalclub S.C. Telstar kunnen werkzoekenden werkerving en arbeidsritme opdoen. Niet alleen binnen de muren van het stadion, maar ook in de omliggende regio maakt Testar@Work graag het verschil. Zo biedt Telstar@Work ook ondersteuning aan de gemeente Velsen bij het verspreiden van ontbijtpakketjes voor kinderen die opgroeien in armoede. Zij worden een jaar lang van gratis ontbijt en fruit te voorzien.