Skip to main content
Ga naar hoofdinhoud

De heer Mirwais Shpoon komt uit Afghanistan en was daar 11 jaar als kinder-orthopeed werkzaam en wilde na zijn vlucht naar ons land graag zijn vak verder uitoefenen. In Nederland is het niet zo makkelijk om aan de slag te komen als dokter omdat er verwacht wordt dat je kennis hebt van alle disciplines binnen de geneeskunde mede door middel van coschappen lopen. Door zijn enorme doorzettings- én leervermogen om zowel de lesstof als de Nederlandse taal in woord en geschrift onder de knie te krijgen kunnen we nu met veel trots zeggen: HET IS GELUKT! Zijn droom is waarheid geworden en hij kan als basisarts starten in Nederland waarna hij zich waarschijnlijk nog wil gaan specialiseren als huisarts!

Mirwais had bij het beëindigen van zijn traject bij IJmond Werkt! een bos bloemen mee voor zijn werkcoach Carla Veldt als bedankje voor de ondersteuning bij het waarmaken van zijn droom. Andersom had ook Carla een bos bloemen mee voor Mirwais. “Omdat ik zo ontzettend trots ben dat het hem, ondanks alle tegenslagen die hij heeft moeten overwinnen, toch gelukt is om basisarts te worden in Nederland!”, aldus een trotse Carla.

“Zijn doorzettingsvermogen is ongekend. Zo had hij een belangrijk examen in dezelfde week dat Kabul werd overgenomen door de Taliban en de zorgen over zijn familie alles overheersten. Maar Mirwais liet zich niet uit het veld slaan, ook niet tijdens andere tegenslagen. Hij is voor mij een voorbeeld voor velen.”, aldus Carla.