Skip to main content
Ga naar hoofdinhoud

Privacy
Officer
32 uur
per week

IJmond Werkt!
SAMEN.WERKEN

Privacy Officer
(32 u p/w)

Korte beschrijving

Wij zoeken een Privacy Officer die bij IJmond Werkt! als krachtige adviseur en coördinator invulling gaat geven aan de steeds veranderende wet- en regelgeving rondom privacy.

Functieomschrijving

Als Privacy Officer ben je verantwoordelijk en aanspreekpunt voor zaken die betrekking hebben op de steeds veranderende wet- en regelgeving rondom privacy en de toenemende jurisprudentie hierover. Jij bent verantwoordelijk voor het beschermen van de vertrouwelijke gegevens binnen IJmond Werkt!.

Jij geeft uitleg over de privacy wet- en regelgeving zoals de AVG en GDPR. Daarmee zorg je er voor dat de risico’s die op de werkvloer optreden beheerst worden. Deze risico’s hebben niet alleen impact op IJmond Werkt!, maar zeker ook op cliënten en de medewerkers. Als Privacy Officer ben je verantwoordelijk voor het beschermen van alle vaak gevoelige en vertrouwelijke persoonsgegevens die aan IJmond Werkt! zijn toevertrouwd.

Binnen IJmond Werkt! is er een verbeterplan gemaakt. Samen met o.a. de Projectleider en de Manager Finance & Control ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van dit plan. Je vraagt ISO-normeringen aan en je zorgt voor een stevig draagvlak binnen de organisatie.

Als er incidenten voorvallen op het gebied van privacy en/of informatie ben jij de krachtige adviseur en coördinator. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies over privacy- en informatierisico’s. Je neemt initiatieven op alles wat met privacy, persoonsgegevens en informatiebeveiliging te maken heeft. En als het er nog niet is, dan zorg je ervoor dat er beleid opgesteld wordt.

Bijvoorbeeld het opzetten of initiëren van een registratie voor incidenten rondom het verwerken van persoonsgegevens, evenals het afhandelen van opgetreden incidenten en het adviseren bij het nemen van preventieve maatregelen ter voorkoming van dergelijke incidenten of het melden van datalekken. Je zorgt er voor dat de risico’s op het gebied van gegevensbescherming en privacy vermindert worden.

Je bent eerste aanspreekpunt bij datalekken en rapporteert periodiek aan de stakeholders over alles op het gebied van datalekken en informatiebeveiligingsincidenten.

De werving wordt begeleid door externe partner ISA GROUP middels Recruitment & Sourcing Advice. Acquisitie naar aanleiding van de vacature of rechtstreeks solliciteren wordt door IJmond Werkt! niet op prijs gesteld. 

Functie-eisen

Je hebt ervaring met het initiëren en uitrollen van beleid met betrekking tot gegevensbescherming en privacy. Je hebt HBO werk- en denkniveau en kennis en ervaring op het gebied van bestuurs- of bedrijfskunde. Je hebt aanvullende opleidingen/trainingen gedaan op het gebied van privacy, AVG/GDPR, ISO-normering etc. Je hebt professionele en vakinhoudelijk kennis en ervaring op het gebied van informatiebeveiliging en risicoanalyse methoden. Je hebt daarbij ervaring met projectmatig werken.

Je kiest bewust voor een carrière bij IJmond Werkt!. Je hebt affiniteit met de organisatie en de doelgroep. Je bent gevoelig voor de cultuur en kan ook doorpakken als het nodig is en weet daarin mensen op natuurlijke wijze mee te krijgen.

Bedrijfsprofiel

IJmond Werkt! is er voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken als het gaat om het vinden en houden van werk. Het doel is mensen zoveel mogelijk zelfredzaam te maken door ze actief mee te laten doen in de maatschappij door middel van werk.

Mensen met verschillende achtergronden worden door de drie samenwerkende IJmondgemeenten; Beverwijk, Heemskerk, Velsen doorverwezen naar IJmond Werkt!. Denk aan mensen met een arbeidsbeperking, mensen die al langere tijd niet deelnemen aan het arbeidsproces, statushouders, schoolverlaters, enz. Ook biedt IJmond Werkt! werk en ontwikkelingsmogelijkheden aan mensen met een indicatie voor de sociale werkvoorziening of beschut werk.

Samen wordt er alles aan gedaan om mensen die plek te laten vinden, vanuit eigen motivatie, kracht en mogelijkheden. Bij IJmond Werkt! wordt op basis van oprechte aandacht, samenwerking, ondernemerschap, positiviteit en vertrouwen gewerkt.

Arbeidsvoorwaarden

IJmond Werkt! biedt een goede en open werksfeer. Het salaris is ingeschaald in schaal 11, minimaal € 4.211.- en maximaal € 5.997,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband volgens de cao Samenwerkende Gemeentelijke Organisaties (SGO). Inschaling door IJmond Werkt! o.b.v. relevantie kennis en ervaring.

Je werkt graag 32 uur per week waarbij een dag thuiswerken per week tot de mogelijkheden behoort. Naast het pensioen is er een Individueel Keuzebudget beschikbaar dat je kunt laten uitbetalen of in kunt zetten voor extra vakantiedagen of een opleiding.

Contactgegevens

Enthousiast geworden over de vacature Privacy Officer? Reageer dan direct via de vacature op de website van ISA GROUP of bel, app of mail gelijk even met Aukje Westerbeek (Consultant bij ISA GROUP) via 06-22659871 – aukje@isagroup.nl of met Marianne Plugge (Recruiter bij ISA GROUP) via 0644573718 – marianne@isagroup.nl.