Skip to main content
Ga naar hoofdinhoud

Voor leerlingen en studenten vanuit het voortgezet speciaal onderwijs, praktijkonderwijs en passend middelbaar beroepsonderwijs blijkt het niet eenvoudig om na het doorlopen van een opleiding een passende plek op de arbeidsmarkt te vinden. Deze jongeren (van 16-27 jaar) hebben behoefte aan extra begeleiding, structuur en een duidelijke taakomschrijving, een vervolgstap op maat.

Om te voorkomen dat deze jongeren tussen wal en schip belanden, en thuis komen te zitten, hebben Heliomare Arbeidsintegratie en IJmond  Werkt! het project  ‘Onderwijs en Arbeid van de Toekomst’ ontwikkeld.

De jongeren staan nog aan het begin van  hun  loopbaan,  een  goede  start  is  cruciaal voor duurzame deelname aan de arbeidsmarkt. Daar kunnen wij ze bij ondersteunen door intensieve begeleiding, onderzoek naar belasting/belastbaarheid en arbeidsmarktkansen en het bieden van een passende werkplek.

Zie hier de Flyer Onderwijs & arbeid van de toekomst

Voor meer informatie over dit project:

Kim Stroet, Projectleider jongeren IJmond Werkt!
KimStroet@ijmondwerkt.com
06 – 82 75 44 00

Daan Kos, Jobcoach Heliomare
D.Kos@heliomare.nl
06 – 33 78 36 52