Skip to main content
Ga naar hoofdinhoud

Twee mensen testen de VR-brillen in de comfortabele draaistoelen voor de optimale 360-graden beleving.

Met een bescheiden feestelijk tintje is woensdag 15-12-2021 de Kamer van Mogelijkheden geopend door algemeen directeur Erwin van Hardeveld van IJmond Werkt!. In deze Kamer krijgen werkzoekenden de kans om met behulp van moderne technieken als Virtual Reality (VR), zich in te leven en kennis te maken met beroepen en werkgevers. Hiermee wordt hun beeld en zoekgebied wat werk betreft vergroot en daarmee ook hun kansen op de arbeidsmarkt.

De komende tijd worden meer technieken in de kamer geïntroduceerd, zoals een sollicitatie-simulator waar met behulp van een avatar een sollicitatiegesprek nagebootst kan worden. Ook krijgt De Paskamer een plekje in de kamer, een matchingstool waarin werkzoekenden een eigen skills-profiel kunnen samenstellen. Op basis daarvan krijgen zij suggesties voor beroepen die op hun skills aansluiten en openstaande functies die daarbij passen.

IJmond Werkt! hoopt met de inzet van deze moderne technieken de match tussen werkzoekenden en werkgevers efficiënter te maken. Binnenkort volgt een promo-film waarin duidelijk wordt welke voordelen deze Kamer biedt voor zowel werkzoekenden als werkgevers. Stay tuned!

Erwin van Hardeveld knipt het lintje door en opende daarmee officieel de Kamer van Mogelijkheden