Skip to main content
Ga naar hoofdinhoud

Begin april zijn 8 enthousiaste professionals met verschillende achtergronden gestart met de opleiding tot Lean Greenbelts via Leanent!

Aanleiding voor IJmond Werkt! om hierin te investeren is de cyberaanval die in september 2021 plaatsvond. De Lean methodiek helpt om de diverse plannen uit het opbouwplan dat naar aanleiding van deze hack is opgesteld zo efficiënt mogelijk uit te voeren. Afgelopen 23 augustus ontvingen de deelnemers na het geven van hun eindpresentaties hun certificaat en Greenbelt.

Wat is Lean?
Lean is een methodiek waarmee processen worden verbeterd, de aansturing geoptimaliseerd en leidinggevenden en medewerkers gemobiliseerd.

Waar zijn de Greenbelts van IJmond Werkt! mee aan de slag gegaan?
Tijdens 6 trainingsmodules leerden de Greenbelts de basisprincipes van Lean die direct toegepast konden worden in de praktijk opdrachten. Hiervoor zijn de Greenbelts in 3 groepen aan de slag gegaan met verschillende processen die aan verbetering toe waren. Deze processen zijn door de Greenbelts zelf gekozen:

  • Planning trainingen
  • Onboarding nieuwe medewerkers
  • Informatievoorziening (intern)

En nu?
Het behalen van de Greenbelt is pas het begin! De 3 gestarte processen gaan door en momenteel bekijken de Greenbelts hoe Lean verder kan worden ingebed in de organisatie. Zo gaan de Greenbelts binnekort in gesprek met de Greenbelt-collega’s van gemeente Beverwijk om te kijken hoe zij Lean toepassen in de praktijk van alle dag. Eén ding is zeker: Lean doe je samen. De 8 Greenbelts kijken er naar uit om samen IJmond Werkt! op verschillende vlakken verder te brengen!