Skip to main content
Ga naar hoofdinhoud

Woensdag 28 september stond het werkbezoek van de gemeenteraadsleden van Heemskerk, Beverwijk en Velsen aan IJmond Werkt! op het programma. Naar goed gebruik vindt dit werkbezoek elke 4 jaar na de installatie van de nieuwe raadsleden plaats met als doel hen goed kennis te laten maken met onze organisatie.

Directeur Erwin van Hardeveld heette de afgevaardigden van PvdA Velsen, D66 Velsen, Velsen Lokaal, D66 Beverwijk, FVD Beverwijk, Heemskerk Lokaal, Vrij! Beverwijk, GroenLinks Heemskerk, D66 Heemskerk, CDA Velsen, LGV Velsen en Samen Lokaal Beverwijk van harte welkom en gaf na een korte introductie het woord aan manager re-integratie Julie Hoeben. Julie nam de aanwezigen mee in de werkwijze, van IJmond Werkt!, waar onder andere onze groepsaanpak en de kracht van empowerment aan bod kwamen. Vervolgens vertelde groenmedewerker Florian over hoe de Groen Werkt! app (m.b.v. Virtual Reality) het dagelijks werk in het groen makkelijker maakt. Daarna vertelde jongere Bram samen met Projectleider Jongeren Kim Stroet hoe zijn traject van anderhalf jaar bij het Jongerenproject Young Heroes heeft geleid tot een baan en een mega stap in zijn sociale ontwikkeling! En als laatste kwam Melissa samen met haar werkcoach Andrea Broedelet aan bod en vertelde zij haar eerlijke verhaal over haar moeizame start bij IJmond Werkt!, de weerstand die ze voelde maar ook hoe ze binnen de groep opbloeide, gemotiveerd raakte en haar droombaan wist te vinden!

Na deze soms zelfs ontroerende verhalen konden de raadsleden rondlopen in diverse ruimtes om in gesprek te gaan met onze trainers, afgevaardigden van het Ontwikkelhuis, meekijken in de Groen Werkt! app, een VR-brillen demo krijgen of napraten met de mensen die eerder hun verhaal hadden verteld. Ook het WSP was vertegenwoordigt waar ook onze Award winnaar Hanna Middeljans van Natural Cosmetics Holland BV de raadsleden te woord stond.

We kijken terug op een geslaagd werkbezoek en nodigen alle raadsleden uit dit bezoek een vervolg te geven door een bezoek te brengen aan ons Ontwikkelhuis!