Skip to main content
Ga naar hoofdinhoud

Donderdag 6 juli vond de feestelijke opening van het nieuwe pand van jongerenproject ‘Young Heroes’ plaats. Het project is verhuisd van het Tolhek in Heemskerk naar de Grote Hout- of Koningsweg in Velsen Noord. Een centrale plek in de IJmond die voor iedereen goed te bereiken is met de fiets of het openbaar vervoer.

Wethouder Ron Suanet van Heemskerk en projectleider Kim Stroet spraken de aanwezigen toe. Kim: ‘De oude locatie was niet ideaal omdat het erg afgelegen was. Sommige jongeren waren ruim een uur onderweg. Daaruit ontstond de wens om te zoeken naar een centraal gelegen locatie. Geen gemakkelijke zoektocht, maar het is gelukt. Alle jongeren hebben ontzettend hard gewerkt de afgelopen weken. Ze hebben hun eigen projecten even los moeten laten want alle focus lag op het afmaken van het pand. Ik ben heel trots op hoe de locatie is geworden. Chapeau voor alle jongeren! En dank voor iedereen die ons geholpen heeft.’

Ron: ‘We sluiten in Heemskerk iets af en gaan hier iets moois beginnen. Het is belangrijk dat de jongeren zich hier veilig voelen, zichzelf ontdekken en successen kunnen vieren. Verder is het hebben van plezier heel belangrijk. En dat stralen jullie uit! Volgens mij hebben we hier alle ingrediënten om heel succesvol te worden.’

Na het welkomstwoord openden de jongeren van het project symbolisch de deur van het pand. Gasten konden onder het genot van een (alcoholvrije) bubbel en een taartje het pand ontdekken. Er werden gezonde smoothies bereid en er was een knutseltafel ingericht waarbij iedereen een houtblokje kon versieren. Van de individuele blokjes wordt later een kustwerk gemaakt. Alle jongeren waren positief over de opening van hun nieuwe pand en hebben de dag als leuk ervaren. Volgens Sjors, jongere uit het project, liep de dag ‘gesmeerder dan gedacht!’


Werken bij IJmond Werkt!
Zij-aan-zij werken met de jongeren van Young Heroes op hun gloednieuwe locatie? We zoeken nog een leer- en werkbegeleider. Meer informatie, zie: Vacature leer- en werkbegeleider

Meer weten?
Zie voor meer informatie over het jongerenproject Young Heroes van IJmond Werkt!: https://www.ijmondwerkt.com/youngheroes/