Skip to main content
Ga naar hoofdinhoud

Hoera! Alle groen locaties werken nu met de Groen Werkt! App. Ook Groen Velsen gebruikt de app sinds september.

Meer over de Groen Werkt! App
In juni 2021 werd de eerste versie van de Groen Werkt! App gelanceerd. De ploegen van Groen Heemskerk en Groen Beverwijk kregen een iPad en een digitale kaart van hun werkgebieden. Later sloot ook Groen Uitgeest aan. Een evaluatie liet zien dat groen medewerkers de app waarderen als onderdeel van hun werk.

“De groenapp is een verrijking op de werkplek omdat de gemeenten in real time kunnen zien of de perken voldoen aan de kwaliteit die het perk moet hebben. De gemeente heeft ook de mogelijkheid om vooraf een planning te maken door de wijk heen waar indien onderhoud nodig is. Men kan zelfs werkgebieden uitlichten die op dat moment even meer aandacht verdienen. Kortom een verbetering in het groen op alle partijen.”

Voordelen
En ook de toezichthouders van onze gemeenten vinden het fijn dat ze digitaal kunnen zien waar gewerkt is. Daarnaast besparen we tijd met de app, omdat we eerder zien op welk kwaliteitsniveau gewerkt moet worden met behulp van kunstmatige intelligentie (AI). Ondertussen is de app flink verder ontwikkelt op basis van de feedback van groen medewerkers. We kwamen in het nieuws en zelfs andere werkbedrijven en gemeenten in Nederland gebruiken de app. In augustus 2023 kwam de nieuwste versie beschikbaar en sinds september werken dus alle groen locaties van IJmond Werkt! met de Groen Werkt! App.

Nog meer weten?
Sylvia van ’t Hof speelt als ambassadeur een grote rol bij het trainen en begeleiden van medewerkers bij het werken met de Groen Werkt! App. Neem gerust contact op met haar op, ze laat je graag de nieuwste versie en mogelijkheden van de app zien.