Skip to main content
Ga naar hoofdinhoud

Inclusief sporten: voor iedereen plezier en ontwikkeling via sport! 🏆🌟

Sporten is voor iedereen, maar laten we eerlijk zijn, soms voelt het niet altijd zo eenvoudig. Het gevoel van erbij horen en je competent voelen, lijkt soms alleen voor degenen die al positieve ervaringen hebben gehad in het verleden en zich betrokken voelen bij een groep. Maar wat als ze je altijd als laatste kiezen in de klas? Of als je denkt dat je iets niet kunt vanwege een beperking?

Bij het REA College Heliomare en Young Heroes geloven we dat iedereen zich bekrachtigd mag voelen om impact te hebben én om te voelen dat ze kunnen bijdragen, ongeacht hun vaardigheidsniveau. Winnen of verliezen zou dit gevoel niet moeten definiëren! Samenwerken en elkaar waarderen om wat we wél kunnen, daar zou sport om moeten draaien.

Daarom zijn wij vastbesloten om het ‘Vrijbaan Empowerment Concept’ te implementeren in sportactiviteiten, trainingen en in het dagelijks werk. Niet alleen voor onze doelgroep, maar hopelijk ook voor andere jongeren.

De komende 12 weken gaan 43 deelnemers van REA College en Young Heroes meedoen aan het project om verbinding met elkaar te zoeken, workshops te volgen, te sporten en iets terug te doen voor de maatschappij. Samen creëren we een wereld waarin iedereen via sport zich mentaal en fysiek sterk kan voelen! 💪🌍